Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κώδωνας κινδύνου από τον ILO

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας για την έκρηξη της ανεργίας. Από το 2008, στις χώρες του G20 χάθηκαν 20 εκατ. θέσεις εργασίας. Κίνδυνος να εκτοξευθούν στα 40 εκατ. μέχρι τα τέλη του έτους.

Κώδωνας κινδύνου από τον ILO
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), ο οποίος προειδοποιεί για μαζικό έλλειμμα θέσεων απασχόλησης και ζητά διεθνή συντονισμό για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σύμφωνα με την έκθεση που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό και τον ΟΟΣΑ, από τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008 έχουν εξαφανιστεί 20 εκατ. θέσεις εργασίας στις χώρες του G20. Με τον τρέχοντα ρυθμό ανάπτυξης όχι μόνο είναι απίθανο να ανακτηθούν μεσοπρόθεσμα αυτές οι θέσεις εργασίας, αλλά υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος να διπλασιαστεί το κενό μέχρι τα τέλη του έτους στα 40 εκατ.

"Πρέπει να δράσουμε τώρα για να ανατρέψουμε την επιβράδυνση στην απασχόληση και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος", αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ILO, κ. Juan Somavia, συμπληρώνοντας πως η δημιουργία θέσεων απασχόλησης πρέπει να γίνει κορυφαία προτεραιότητα παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v