Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι τιμών στην Wall μετά την Ευρώπη και Ασία

Με ώθηση από τα θεαματικά κέρδη σε Ευρώπη και Ασία, η Wall ξεκινά την συνεδρίαση με ράλι τιμών και εύρωστα τραπεζικά κέρδη. Ενισχύονται χρυσός και πετρέλαιο. Ολα τα βλέμματα στο Βερολίνο.

Με… φόρα από το ράλι τιμών σε Ευρώπη και Ασία, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο καταθέτουν εύρωστα κέρδη, μετά και την άνοδο στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2% στις 11.264 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,81% στις 1.184 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,54% στις 2.555 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια στην Ασία και την Ευρώπη καταθέτουν ράλι τιμών, με δυναμική άνοδο για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς γίνονται προσπάθειες εκτόνωσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.
 
Η μετοχή της Societe Generale εκτινάσσεται 8% στο Παρίσι και της Deutsche Bank 11% στην Φρανκφούρτη.

Η αισιοδοξία για ευρωπαϊκά μέτρα ενέπνευσε ράλι τιμών στις τελευταίες ώρες της χθεσινής συνεδρίασης στην Wall Street, με τον δείκτη Dow Jones να επανέρχεται πάνω από τις 11.000 μονάδες για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel στο Βερολίνο, όπου θα γίνει προσπάθεια να διασφαλισθεί ο επόμενος κύκλος διεθνούς δανεισμού προς την χώρα.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,91% στις 5.238 μονάδες, ο DAX κερδίζει 4,09% στις 5.562 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεαι 3,89% στις 2.970 μονάδες.

Στην Wall Street, αναμένονται με ενδιαφέρον και τα στατιστικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα Σεπτεμβρίου. Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν επί τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζουν οι S&P/Case-Shiller για τις τιμές των ακινήτων σε 20 μητροπόλεις. Οι τιμές αυξήθηκαν 0,9% σε σχέση με τον Ιούνιο, περιορίζοντας την πτώση στο 12μηνο στο 4,1%

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Walgreen εκτινάσσεται 3% μετά την ανακοίνωση εκτίναξης κερδών 69%.

Κατά τα λοιπά, η χρηματιστηριακή άνοδος επαναφέρει τους επενδυτές στις αγορές των χρυσού και το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει σχεδόν 80 δολάρια στα 1.673 δολ. ανά ουγκιά.

Κέρδη αποκομίζει και το πετρέλαιο, με άνοδο 2 δολαρίων για το συμβόλαιο Νοεμβρίου στα 82,43 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v