Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Smaghi: Μεγάλος ο αντίκτυπος ελληνικής χρεοκοπίας

"Όσοι υποστηρίζουν ότι η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει μία ελληνική χρεοκοπία δεν έχουν ιδέα" υποστηρίζει ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Smaghi: Μεγάλος ο αντίκτυπος ελληνικής χρεοκοπίας
Σαφή προειδοποίηση προς όλους να μην υποτιμήσουν τον αντίκτυπο πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας, "που θα δημιουργήσει νέο προηγούμενο για τις σύγχρονες ανεπτυγμένες οικονομίες", απευθύνει ο κ. Lorenzo Bini Smaghi, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

"Όσοι υποστηρίζουν ότι η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει μία ελληνική χρεοκοπία δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί ο κίνδυνος μετάδοσης", δηλώνει κατηγορηματικά ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης, σε συνέντευξή του. Ερωτηθείς για το εάν η ευρωζώνη και το τραπεζικό σύστημα θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, ο κ. Bini Smaghi απάντησε: "Παρόμοιες απόψεις είχαν ακουστεί και πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers".

Παρά ταύτα, και ο ίδιος υποστηρίζει πως πρέπει να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί σε όλες της τις υποχρεώσεις.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v