Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Επενδυτικοί φόβοι για την παραίτηση Kudrin

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας  δεσμεύθηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σταθεροποίηση των αγορών και των τραπεζών της χώρας, μετά την αιφνίδια παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.

Ρωσία: Επενδυτικοί φόβοι για την παραίτηση Kudrin
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας χαρακτήρισε τον Alexei Kudrin «πολύ ισχυρό» υπουργό Οικονομικών και δεσμεύθηκε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την σταθεροποίηση των αγορών και των τραπεζών της χώρας, μετά την αιφνίδια παραίτηση του υπουργού.

«Πιστεύω ότι ο κ. Kudrin ήταν ένας πολύ δυνατός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έκανε πολλά απαραίτητα πράγματα για την Ρωσία,» δήλωσε ο κ. Sergei Ignatyev. Τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη έχουν στόχο να καθησυχάσουν τους διεθνείς επενδυτές, που αιφνιδιάστηκαν με την αιφνίδια παραίτηση του κ. Kudrin.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη και επίσης σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους για «κενό» εξουσίας στο καίριο υπουργείο, ο V. Putin ανακοίνωσε ότι χρέη υπουργού Οικονομικών θα εκτελεί ο 48χρονος κ. Anton Siluanov, διευθυντικό στέλεχος σήμερα του ίδιου υπουργείου.

Ο οίκος Standard & Poor's αναφέρει σε σημερινή του έκθεση ότι η παραίτηση του Alexei Kudrin «θα περιπλέξει τις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας, μετά τα πολύ επεκτατικά μέτρα που ελήφθησαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin και ο πρόεδρος Dmitry Medvedev αποκάλυψαν πρόσφατα ότι θα «αλλάξουν ρόλους» και ο κ. Putin θα ηγηθεί του Κρεμλίνου, ενώ ο κ. Medvedev θα αναλάβει την κυβέρνηση.

Ο κ. Kudrin, δημοφιλής μεταξύ των επενδυτών της Ρωσίας και έμπιστος του κ. Putin, δήλωσε ότι θα αρνηθεί θέση στην κυβέρνηση Medvedev και υπέβαλε την παραίτησή του την Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v