Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκή ώθηση στη Wall- Άνοδος για Dow

Tα καλά οικονομικά στοιχεία και οι ελπίδες δυναμικής παρέμβασης των Ευρωπαίων ηγετών στην κρίση χρέους οδήγησαν σε 3η διαδοχική άνοδο τη Wall. Κέρδη 3% για Dow. "Άλμα" 5% για το πετρέλαιο. Άνοδος 5,3% για τον DAX.

Tα καλά οικονομικά στοιχεία και οι ελπίδες δυναμικής παρέμβασης των Ευρωπαίων ηγετών στην κρίση χρέους οδήγησαν σε 3η διαδοχική άνοδο τη Wall. Κέρδη 3% για Dow. "Άλμα" 5% για το πετρέλαιο. Άνοδος 5,3% για τον γερμανικό DAX 30.

Τρίτη διαδοχική άνοδος στη Wall Street, με τον Dow να κερδίζει 150 μονάδες, καθώς οι επενδυτές φέρονται βέβαιοι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δράσουν με αποφασιστικότητα προκειμένου να καθησυχάσουν τις διεθνείς ανησυχίες για την κρίση χρέους εντός της ευρωζώνης.
 
Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Wells Capital Management, κ. Jim Paulsen, "το κλίμα έχει αλλάξει σημαντικά στις χρηματιστηριακές αγορές και αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις τελευταίες δηλώσεις της κ. Ά. Μέρκελ οι οποίες δείχνουν σθεναρή στήριξη στην Ελλάδα".

Στήριξη στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης προσέφερε και η πληροφορία ότι ενδεχομένως η τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα την Πέμπτη για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ στην κοινή συνέντευξη Τύπου Γ. Παπανδρέου - Ά. Μέρκελ επιβεβαιώθηκε το κλίμα σύμπνοιας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, για πρώτη φορά έπειτα από καιρό, τα στοιχεία τόσο στη στεγαστική αγορά όσο και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη χαρακτηρίζονται θετικά από τους αναλυτές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης βελτιώθηκε οριακά τον Σεπτέμβριο στο 45,4 έναντι 45,2 τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχα, οι τιμές των ακινήτων στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο κατά 0,9%.

Αξιόλογα κέρδη για άλλη μία συνεδρίαση σημείωσε ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της Bank of America να ενισχύεται (λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης) 0,4%, της Citigroup 1% και της Wells Fargo 0,9%.

Ισχυρά κέρδη 6,6% και για τη μετοχή της Walgreen μετά τα καλύτερα των αναμενομένων εταιρικά αποτελέσματα, καθώς τα καθαρά κέρδη εκτινάχτηκαν κατά 69%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ανέκαμψε σήμερα η τιμή του χρυσού σημειώνοντας άνοδο 3,6% στα1.653 δολ./oz, και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 5% στα 84,28 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε κέρδη 2,7%, στο 0,77 σεντ, και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 1,5%, στα 18,94 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 1,33%, στις 11.190,69 μονάδες, ο S&P σημείωσε κέρδη 1,07%, στις 1.175,39 μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,2%, στις 2.546,83 μονάδες.

Το καλύτερο "ράλι" τιμών σε 16 μήνες κατέθεσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι οι διεθνείς ηγέτες θα συντονιστούν και θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 4,02% στις 5.294 μονάδες, ο DAX έκλεισε με κέρδη 5,29% στις 5.628 μονάδες και ο CAC κέρδισε 5,74% στις 3.023 μονάδες. Άνοδο 4,9% εμφάνισε το Χρηματιστήριο στο Μιλάνο και 4,03% η αγορά της Μαδρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v