Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην Wall προς την λήξη τριμήνου

Σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall, καθώς οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις ενόψει λήξης 3μήνου. Μικτά πρόσημα στις ΗΠΑ, αρνητικές το απόγευμα οι ευρωαγορές.

Μετά από δύο κερδοφόρες συνεδριάσεις, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζουν σταθεροποιητική εικόνα, αποφεύγοντας τις μεγάλες κινήσεις ενόψει της λήξης τριμήνου.

Τα στατιστικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν δεν είχαν μεγάλη επιρροή στην επενδυτική ψυχολογία, ενώ θετικά συμβάλλουν οι εξελίξεις από την ευρωζώνη.

Μετά από θετικό άνοιγμα και για τους τρεις βασικούς δείκτες, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,24% τις 11.217 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,28% στις 1.172 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,43% χαμηλότερα στις 2.536 μονάδες.

Από το μέτωπο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, ευνοϊκά αντέδρασαν τα futures της Wall Street στην είδηση της έγκρισης των μεταβολών στο EFSF από το κοινοβούλιο της Φινλανδίας, καθώς και η ανακοίνωση της επιστροφής της «τρόικα» στην Αθήνα.

Η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι μικτή, σταθεροποιητική μετά τα κέρδη των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,2% έχοντας καταθέσει ράλι 7% στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις, χάρη στις ελπίδες ότι η Ευρώπη θα βάλει τα δυνατά της για την επίλυση της κρίσης χρεών.

Οι βασικοί δείκτες είχαν μικτή εμφάνιση μέχρι το απόγευμα, αλλά αυτή την ώρα τα πρόσημα είναι αρνητικά και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,52% στις 5.213 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 1,36% στις στις 5.551 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 1,25% στις 2.984 μονάδες.

Μικτά, επιφυλακτικά πρόσημα επικράτησαν και στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στην αμερικανική οικονομία, ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν 0,1%, λιγότερο από την μείωση 0,2% που αναμενόταν. Πρόκειται για κρίσιμα στοιχεία, καθώς τα πρώτα σημάδια ύφεσης συνήθως «φαίνονται» στα στατιστικά μεγέθη για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών και τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, κινητικότητα επικρατεί στην μετοχή της Amazon.com, που αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα την πρώτη συσκευή tablet.

Κατά τα λοιπά, ήπιες κινήσεις επικρατούν και στις αγορές συναλλάγματος, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται ελαφρώς στα 1.655 δολ. ανά ουγκιά και η του πετρελαίου υποχωρεί ανεπαίσθητα στα 84,26 δολ. ανά βαρέλι, στις αμερικανικές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v