Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Καμπανάκι για νέες υποβαθμίσεις στην ΕΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου για νέες υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη, ειδικότερα για τις χώρες που δεν έχουν αξιολόγηση τριπλού «Α», κρούει η Moody’s. "Τα προβλήματα δεν είναι προσωρινά και δεν λύνονται με ενέσεις ρευστότητας".

Moody΄s: Καμπανάκι για νέες υποβαθμίσεις στην ΕΕ
Τον κώδωνα του κινδύνου για περισσότερες υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη, ειδικότερα όσον αφορά στις χώρες που δεν έχουν αξιολόγηση τριπλού «Α», κρούει η Moody’s.

«Όλες εκτός των ισχυρότερων οικονομιών της ευρωζώνης πιθανότητα να αντιμετωπίσουν παρατεταμένες αρνητικές πιέσεις στην πιστοληπτική τους αξιολόγηση», αναφέρει ανακοίνωση της Moody’s που έγινε λίγο μετά την υποβάθμιση της Ιταλίας.

«Κατά συνέπεια, η Moody’s περιμένει ότι από τις χώρες που δεν έχουν αξιολόγηση 'ΑΑΑ' λιγότερες θα διατηρήσουν υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση», αναφέρει ο οίκος. Ωστόσο, σπεύδει να διαβεβαιώσει ότι «δεν υπάρχουν άμεσες πιέσεις που θα οδηγούσαν σε υποβάθμιση των χωρών που έχουν αξιολόγηση τριπλού 'Α'».

Η ανακοίνωση της Moody’s περιγράφει αναλυτικά την εκτίμησή της για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στην ευρωζώνη. «Δεν είναι πλέον ένα προσωρινό πρόβλημα, που θα μπορούσε να λυθεί με στηρίξεις ρευστότητας. Πλέον πολλές κυβερνήσεις της ευρωζώνης επηρεάζονται από αυτήν την επιδείνωση της εμπιστοσύνης», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Εάν η ευρωζώνη δεν επιστρέψει γρήγορα σε ανάπτυξη και δεν ανακτηθεί αμέσως η εμπιστοσύνη των αγορών, τότε σε κάποιο σημείο τα κράτη της ευρωζώνης θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην αύξηση της μεταξύ τους στήριξης και στον χειρισμό περισσότερων χρεοκοπιών».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v