Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MS: Οι ευρωτράπεζες θα χρειαστούν 140 δισ. ευρώ

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ίσως χρειαστούν πάνω από 140 δισ. ευρώ σε φρέσκα κεφάλαια, που θα διοχετευθούν μέσω ενός προγράμματος παρόμοιου με το αμερικανικό Tarp σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley.

MS: Οι ευρωτράπεζες θα χρειαστούν 140 δισ. ευρώ
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ίσως χρειαστούν πάνω από 140 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν προβλήματα κεφαλαίων, τα οποία θα διοχετευθούν μέσω ενός προγράμματος παρόμοιου με το αμερικανικό Tarp σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley.

«Οι ρυθμιστές θέλουν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο «στρώμα» για εξασφάλιση της βιωσιμότητας» σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου.

Η Morgan Stanley υποδεικνύει ότι η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να ξεκινήσει με τα stress tests της ΕΒΑ, να ενσωματώσει ένα «κούρεμα» 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και να καταλήξει με κεφαλαιακή αποκατάσταση της τάξης του 7-8% για τον συντελεστή core tier one των «κεντρικών» κρατών της ευρωζώνης και περίπου 12% για τον συντελεστή των περιφερειακών τραπεζών.

Η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένα «μετατρέψιμα χαρακτηριστικά», αναφέρει ο οίκος. Για παράδειγμα, μπορούν να εκδοθούν μετατρέψιμα χρεόγραφα που θα καταστούν κεφάλαιο core Tier 1 αν δεν υπάρξει αποπληρωμή της κρατικής βοήθειας και η αν η τράπεζα δεν φτάσει στα προκαθορισμένα απαιτούμενα επίπεδα κεφαλαίων εντός τριών ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v