Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο χείλος της bear market η Wall Street

Οι δραματικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία προκαλούν άλλη μια συνεδρίαση με βαθιές απώλειες στις διεθνείς αγορές. Πτώση στην Wall , ενώ αναμένεται ομιλία Bernanke για την αμερικανική οικονομία.

Οι δραματικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία προκαλούν άλλη μια συνεδρίαση με βαθιές απώλειες στις διεθνείς αγορές.

Πτώση επικρατεί και στην Wall Street, ενώ αναμένεται ομιλία του Ben Bernanke για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,92% στις 10.557 μονάδες, ο S&P πτώση 0,82% στις 1.090 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,82% στις 2.317 μονάδες.

Οι μετοχές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών εμφανίζουν περαιτέρω μεγάλες απώλειες, με την Bank of America να υποχωρεί σχεδόν 4% με μεγάλο όγκο συναλλαγών τα τάξης των 4 εκατομμυρίων μετοχών. Η Citigroup υποχωρεί 2,1%, η Morgan Stanley 2,6%, η J.P. Morgan Chase 1,2%.

Ο Dow διολίσθησε χθες 2,4% κι έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο 2010, ενώ μετά το χθεσινό του κλείσιμο ο δείκτης S&P 500% βρίσκεται σε απόσταση μόλις 1% από την bear market.

Ο Standard & Poor’s 500 έκλεισε χθες κάτω από τις 1.100 μονάδες για πρώτη φορά σε ένα χρόνο και πλέον. Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές του δείκτη διολίσθησαν 4,5% χθες, έχοντας εμφανίσει πτώση 29% μέχρι στιγμής στο έτος.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια βουλιάζουν και σήμερα, μετά την αναβολή της απόφασης περί της εκταμίευσης της επόμενης δόσης κεφαλαίων βοηθείας προς την Ελλάδα και τις φήμες για μεγαλύτερο «κούρεμα» των ιδιωτών επενδυτών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,83% στις 4.932 μονάδες, ο DAX 4,26% στις 5.148 μονάδες, ενώ ο CAC 3,33% στις 2.829 μονάδες.

Το ευρώ κινείται σταθεροποιητικά στο 1,3190 δολ. μετά την «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η μετοχή της Dexia βουλιάζει 17% στις Βρυξέλλες, καθώς αναμένονται στρατηγικές αποφάσεις για την επιβίωση της γαλλο-βελγικής τράπεζας.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τα βλέμματα παραμένουν επικεντρωμένα στις εξελίξεις γύρω από τα σενάρια χρεοκοπίας και κουρέματος, αλλά αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και η ομιλία του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στατιστικά μεγέθη για τις εργοστασιακές παραγγελίες Αυγούστου.

Κέρδη αποκομίζει, στο επιχειρηματικό τοπίο, η Apple, εν αναμονή παρουσίασης του νέου iPhone.

Ο τίτλος της UBS στη Ν. Υόρκη κερδίζει 3% μετά την πρόβλεψη για «περιορισμένα» καθαρά κέρδη στο γ΄τρίμηνο, ενώ η Deutsche Bank υποχωρεί 3% μετά την ανακοίνωση ότι δεν πρόκειται να επιτύχει τους στόχους κερδών 2011.

Ο χρυσός συνεχίζει να ενισχύεται, με το συμβόλαιο Δεκεμβρίου 13 δολαρια υψηλότερα στα 1.670 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v