Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman: Κόβει προβλέψεις για διεθνή οικονομία

Σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια οικονομία προχώρησε η Goldman Sachs. Βλέπει ύφεση στην ευρω΄ζωνη από το Q4 του 2011. Στο 40% οι πιθανότητες ύφεσης για τις ΗΠΑ.

Goldman: Κόβει προβλέψεις για διεθνή οικονομία
Σε σημαντική υποβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια οικονομία προχωρά η Goldman Sachs. Ειδικότερα για την ευρωζώνη εκτιμά ότι η ύφεση θα ξεκινήσει από το τέταρτο τρίμηνο του 2011, ενώ για τις ΗΠΑ βλέπει πιθανότητες ύφεσης στο 40%.

Συγκεκριμένα, η Goldman Sachs στη σχετική έκθεση προβλέπει «ήπια» ύφεση για Γερμανία και Γαλλία και «βαθύτερη» για την ευρωζώνη. Για το 2011, ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στο 1,6% (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,7%), ενώ για το 2012 προβλέπεται οριακή ανάπτυξη 0,1% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 1,3%.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν παράλληλα, ότι ο αντίκτυπος από τις εξελίξεις στην ευρωζώνη θα είναι μεγαλύτερος για την διεθνή ανάπτυξη. Έτσι, αναθεωρούν πτωτικά τις προβλέψεις τους για τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως οι πιθανότητες ύφεσης για την αμερικανική οικονομία ανέρχονται πλέον στο 40%. Συγκεκριμένα, για το 2011, ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ προβλέπεται στο 1,7% και για το 2012 στο 1,4% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2%.

Ως προς την Ιαπωνία, για το 2011 προβλέπεται ύφεση 0,6% και για το 2012 ανάπτυξη κατά 2,2% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v