Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αφήνει σχέδιο τραπεζικής "απεξάρτησης"

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγκατέλειψε σχέδιο που εκπονεί εδώ και αρκετό καιρό για να μειωθεί η εξάρτηση προβληματικών τραπεζών από την χρηματοδότησή που τους παρέχει, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

ΕΚΤ: Αφήνει σχέδιο τραπεζικής απεξάρτησης
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγκατέλειψε σχέδιο που εκπονεί εδώ και αρκετό καιρό για να μειωθεί η εξάρτηση των ευρωπαϊκών τραπεζών από την χρηματοδότησή που τους παρέχει, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, δεν μπόρεσε να βρει την κατάλληλη λύση, και παράλληλα φοβάται ότι, αν αλλάξουν τα ισχύοντα, θα μειωθούν οι πιέσεις προς τις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

Η ΕΚΤ μελετούσε το σχέδιο επί 18 μήνες, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από την άμεση στήριξη προς τον τραπεζικό κλάδο, καθώς αυτή παρακωλύει την πιστωτική πολιτική της.

Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης έχει σταματήσει να προωθεί κάποιο σχέδιο πλεον, καθώς θεωρεί ότι κανένα σχέδιο δεν είναι καλύτερο από αυτό που ισχύει, δηλαδή την απεριόριστη ρευστότητα από την ΕΚΤ και την διάθεση κεφαλαίων προς τις προβληματικές τράπεζες από τις κεντρικές τράπεζες μέσω του συστήματος έκτακτης ρευστότητας, ELA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v