Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κέρδη με ευρωπαϊκή έμπνευση στην Wall

Οι προοπτικές ευρωπαϊκού συντονισμού για την στήριξη των τραπεζών και τα όχι αρνητικά εγχώρια στατιστικά μεγέθη, στηρίζουν σε περαιτέρω ανάκαμψη την Wall Street. Τραπεζικό ράλι στις ευρωαγορές, κέρδη DAX 5%.

Οι προοπτικές ευρωπαϊκού συντονισμού για την στήριξη των τραπεζών και τα όχι αρνητικά εγχώρια στατιστικά μεγέθη, στηρίζουν σε περαιτέρω ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα, αλλά αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 10.840 μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 0,55% στις 1.130 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,29% στις 2.436 μονάδες.

Δύο μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται στις 303 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές ώρες.

Τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν νωρίτερα είχαν ευνοϊκή επίδραση. Ανακοινώθηκε αύξηση στις προσλήψεις του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο, αλλά και σημαντικές περικοπές θέσεων στο σύνολο της αγοράς εργασίας, κυρίως λόγω των καταργήσεων θέσεων στον στρατό και την Bank of America.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης ISM υπηρεσιών επιβραδύνθηκε ελαφρώς αλλά πάντως διαμορφώθηκε υψηλότερα από τις προβλέψεις, κλείνοντας στο 53% έναντι 53,3% τον Αύγουστο.

Κινητικότητα επικρατεί γύρω από την μετοχή της Bank of New York Mellon, μετά την είδηση ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Εισαγγελία Νέας Υόρκης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της τράπεζας εξαπάτηση ή παραπλάνηση πελατών όσον αφορά το κόστος των συναλλαγών.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό μέτωπο, αναμένονται τα αποτελέσματα της Monsanto (+5%) και της Costco Wholesale (-2,3%).

Η Wall Street αντιμετώπισε επιτυχώς την απειλή διολίσθησης των βασικών δεικτών σε bear market χθες, χάρη στις φήμες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνταχθεί για την εκτόνωση της κρίσης χρεών και την κεφαλαιακή αποκατάσταση των ευρω τραπεζών.

Οι έντονες φήμες ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συζητούν μέτρα συντονισμού με τελικό στόχο την αποκατάσταση των τραπεζικών κεφαλαιοποιήσεων, στήριξε σε εύρωστη άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από «βουτιά» 5% σε τρεις συνεδριάσεις.

Αγνοώντας την υποβάθμιση των ιταλικών ομολόγων από την Moody’s Investors Service, ο δείκτης FTSE έκλεισε 3,19% υψηλότερα στις 5.102 μονάδες, ο DAX με άνοδο 4,91% στις 5.473 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 4,33% στις 2.974 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το κτίριο όπου στεγάζεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης εκκενώθηκε μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στην αγορά, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία. Η απειλή στον χρηματιστηριακό πάροχο Deutsche Boerse έγινε μέσω τηλεφώνου στις 16:30 τοπική ώρα και η εκκένωση ολοκληρώθηκε στις 17:00, σαράντα λεπτά περίπου πριν την κανονική ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v