Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel-Rutte: Μόνο σε έσχατη ανάγκη το EFSF

Η Angela Merkel δήλωσε ότι κατόπιν της συνάντησής της με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, ότι συμφώνησαν πως το EFSF πρέπει να χρησιμοποιείται για τις τράπεζες «μόνο όταν το κράτος δεν μπορεί από μόνο του να αντεπεξέλθει.»

Merkel-Rutte: Μόνο σε έσχατη ανάγκη το EFSF
Η Καγκελάριος της Γερμανίας κα Angela Merkel δήλωσε κατόπιν της συνάντησής της με τον Ολλανδό πρωθυπουργό κ. Mark Rutte, ότι συμφώνησαν πως το ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης EFSF πρέπει να χρησιμοποιείται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών «μόνο όταν το κράτος δεν μπορεί από μόνο του να αντεπεξέλθει.»

Η κα Merkel δήλωσε στην κοινή συνέντευξή της με τον κ. Rutte ότι οδηγίες για το πώς θα κινηθεί η διαδικασία σχετικά με το ζήτημα, θα ληφθούν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καγκελάριος πρόσθεσε πάντως ότι οι τράπεζες που θα έχουν τέτοιες ανάγκες θα πρέπει να «ιεραρχήσουν» τις μεθόδους άντλησης κεφαλαίων –πρώτα από τις αγορές, στην συνέχεια από την εθνική κυβέρνηση και μόνο ως έσχατη ανάγκη από το EFSF, όπου σε αυτή την περίπτωση θα τεθούν αυστηρές προϋποθέσεις.

Η κα Merkel χαρακτήρισε επίσης «καλή» την πρόταση που έχει κάνει η Ολλανδία και για την σύσταση έδρας Επιτρόπου του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v