Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό ράλι στη Wall Street

Κέρδη άνω του 2% καταγράφει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για σχέδιο στήριξης του ευρωπαικού τραπεζικού κλάδου. Ισχυρή ζήτηση για τραπεζικούς τίτλους. Άνοδος και στις ευρωαγορές.

Ράλι καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για σχέδιο επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,74% στις 11.378 μονάδες, ο S&P κερδίζει 2,90% στις 1.189 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 3,08% στις 2.556 μονάδες.

Την Κυριακή, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ανακοίνωσαν ότι μέχρι τη σύνοδο της G20 θα έχουν παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρωζώνης.

Το σχέδιο θα περιλαμβάνει μέτρα επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και θα προσφέρει μια μόνιμη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τρίτης, θα κοινοποιήσει τα μεγέθη της η Alcoa και μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι J.P. Morgan Chase και η Google, μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης δεν θα ανακοινωθούν στατιστικά μεγέθη και δεν θα λειτουργούν οι αγορές ομολόγων, καθώς οι υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραμένουν σήμερα κλειστές για τον εορτασμό της Ημέρας του Κολόμβου

Ράλι τιμών καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών. Ο τίτλος της Βank of America ενισχύεται 4,5% και της Morgan Stanley 6,5%, η J.P. Morgan Chase 3,2%, η American Express 3,2% και η Travelers 3,2%.

Οι μετοχές της Yahoo σημειώνουν άνοδο 2,71%, ύστερα από πληροφορίες ότι η Μιcrosoft και η κινεζική Alibaba θα καταθέσουν πρόταση για εξαγορά της εταιρίας.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ καταγράφει κέρδη 2,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1.3683.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 3%, στα 1,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός αυξάνεται στα 1.666. 50 δολάρια η ουγκιά.

Στην Ευρώπη, οι δηλώσεις των Angela Merkel και Nicolas Sarkozy ότι σύντομα θα αποκαλύψουν σχέδια για την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα, οδηγούν και σήμερα σε άνοδο τις μετοχές.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,80% στις 5.399 μονάδες, ο DAΧ 3,02% στις 5.847 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 2,07% στις 3.161 μονάδες.

H διαπραγμάτευση της μετοχής της τράπεζας Dexia διακόπηκε προσωρινά και βούλιαξε αρχικώς 36% με την επανέναρξη της διαπραγμάτευσής. Ο τίτλος έσβησε όμως πολλές από τις απώλειες κι έκλεισε με πτώση κοντά στο 4%.

Με πτώση 9% έκλεισε η μετοχή της αυστριακής τράπεζας Erste κατόπιν προειδοποίησης για ζημίες στο σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v