Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο "άξονας" ωθεί και την Wall Street

Ράλι καταγράφει η Wall μετά την δέσμευση Γαλλίας-Γερμανίας ότι θα κάνουν "τα πάντα" για να στηρίξουν τις ευρωτράπεζες. Ξεκινούν οι ανακοινώσεις Q3. Ρεκόρ παραγγελιών για το iPhone 4S. Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την δέσμευση της Γαλλίας και της Γερμανίας ότι θα κάνουν «ότι είναι απαραίτητο» για να στηρίξουν τις τράπεζες της Ευρώπης. Το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται και στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου, που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,16% στις 11.342 μονάδες, ο S&P κερδίζει 2,06% στις 1.179 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 2,7% στις 2.546 μονάδες.

Ράλι τιμών καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών. Ο τίτλος της Βank of America ενισχύεται 4,5% και της Morgan Stanley 6,5%, η J.P. Morgan Chase 3,2%, η American Express 3,2% και η Travelers 3,2%.

Οι υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης παραμένουν σήμερα κλειστές για τον εορτασμό της Ημέρας του Κολόμβου, που σημαίνει ότι δεν θα ανακοινωθούν στατιστικά μεγέθη και δεν θα λειτουργούν οι αγορές ομολόγων.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με μικρά κέρδη την Παρασκευή, καθώς οι υποβαθμίσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας μείωσαν την αρχική μεγάλη άνοδο που ενέπνευσαν τα ευνοϊκά μεγέθη για την αμερικανική απασχόληση.

Οι δηλώσεις των Angela Merkel και Nicolas Sarkozy ότι σύντομα θα αποκαλύψουν σχέδια για την επανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα στην Ευρώπη, στηρίζουν και σήμερα σε άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,9% στις 5.351 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,49% στις 5.703 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,73% στις 3.118 μονάδες.

H μετοχή της τράπεζας Dexia βούλιαξε αρχικώς 36% με την επανέναρξη της διαπραγμάτευσής της, μετά την προσωρινή αναστολή για την ανακοίνωση των μέτρων διάσωσης του καταπονημένου βελγο-γαλλικού τραπεζικού ομίλου. Ο τίτλος έσβησε όμως γρήγορα τις απώλειες και αυτή την ώρα κινείται με ελαφρώς θετικά πρόσημα.

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία οικονομικά δεδομένα για τις ΗΠΑ έχουν καθησυχάσει σε ένα βαθμό τους φόβους για διπλό σκέλος ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου από μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Τρίτης, θα κοινοποιήσει τα μεγέθη της η Alcoa και μέσα στην εβδομάδα θα ακολουθήσουν οι J.P. Morgan Chase και η Google, μεταξύ άλλων.

Στις λοιπές επιχειρηματικές εξελίξεις στην Νέα Υόρκη, κινητικότητα επικρατεί στον ενεργειακό κλάδο, μετά την συμφωνία εξαγοράς της Complete Production Services (+49%) από την Superior Energy Services (-9%).

Η AT&T Inc. ανακοίνωσε ότι καταγράφηκε «απίστευτη ζήτηση» για το iPhone 4S, με πάνω από 200.000 προκαταβολές για το νέο τηλέφωνο της Apple (+1,43%) στο πρώτο 12ωρο παραγγελιών.

Στις υπόλοιπες αγορές, το ευρώ εκτινάσσεται 1% στο 1,3594 δολ. μετά τις γαλλο-γερμανικές διαβεβαιώσεις για την τραπεζική στήριξη. Κέρδη αποκομίζει και το συμβόλαιο του πετρελαίου, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,7% στα 1.664 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v