Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή η αναβολή της Συνόδου Κορυφής στις 17/10

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ήταν σχεδιασμένη να πραγματοποιηθεί στο διήμερο 17-18 Οκτωβρίου, ενδέχεται να αναβληθεί, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Πιθανή η αναβολή της Συνόδου Κορυφής στις 17/10
Το ενδεχόμενο αναβολής για μερικές ημέρες της συνόδου κορυφής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ευρωζώνης, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 17 και 18 Οκτωβρίου, φαίνεται να εξετάζεται σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με στόχο να υπάρξει αρκετός χρόνος ώστε να βελτιωθεί η αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και των τραπεζών.

Η σύνοδος κορυφής ενδέχεται τελικά να αναβληθεί για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με μία διπλωματική πηγή, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Διαβουλεύσεις διεξάγονται για το θέμα αυτό μεταξύ του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ και των ηγετών της ΕΕ, ενώ η τελική απόφαση μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, επεσήμανε μία άλλη διπλωματική πηγή.

Μετά το πέρας της συνάντησής του στο Βερολίνο χθες Κυριακή με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε υποσχεθεί "απαντήσεις διαρκείς, παγκόσμιες και γρήγορες πριν το τέλος του μήνα", ώστε "η Ευρώπη να πάει στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) (το Νοέμβριο) ενωμένη και με λυμένα τα προβλήματά της".

Υπό αυτές τις συνθήκες, η σύνοδος κορυφής των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ που ήταν προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και η σύνοδος των ηγετών της ευρωζώνης που θα διεξαγόταν την επομένη, υπάρχει κίνδυνος να γίνουν πολύ νωρίς, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Κάποιες πηγές που πρόσκεινται στον βαν Ρομπέι δήλωσαν ότι "εξετάζεται" μία νέα ημερομηνία, ενώ η Πία Αρενκίλντε, η εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επεσήμανε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για αλλαγή της ημερομηνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v