Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νόμπελ οικονομίας σε 2 Αμερικανούς

Το βραβείο Νόμπελ οικονομικών επιστημών απονεμήθηκε σε δύο Αμερικανούς καθηγητές, των οποίων η έρευνα επικεντρώθηκε στον εντοπισμό της αιτιώδους σχέσης ανάμεσα στα ρυθμιστικά μέτρα και σε ποικίλες οικονομικές μεταβλητές.

Νόμπελ οικονομίας σε 2 Αμερικανούς
Το βραβείο Νόμπελ οικονομικών επιστημών απονεμήθηκε σε δύο Αμερικανούς καθηγητές, των οποίων η έρευνα επικεντρώθηκε στον εντοπισμό της αιτιώδους σχέσης ανάμεσα στα ρυθμιστικά μέτρα και σε ποικίλες οικονομικές μεταβλητές, όπως το ΑΕΠ, ο πληθωρισμός, η απασχόληση και οι επενδύσεις.

Το βραβείο των 10 εκατ. κορόνων Σουηδίας (1,48 εκατ. δολ.) θα μοιραστούν ο κ. Thomas Sargent, καθηγητής Οικονομίας και Επιχειρήσεων στο New York University, και ο κ. Christopher Sims, καθηγητής Οικονομίας και Τραπεζών στο Princeton University, σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών.

Με τις μεθόδους των καθηγητών, είναι δυνατόν να εντοπιστούν αιτιώδεις συσχετισμοί και «να εξηγηθεί ο ρόλος των προσδοκιών», με αποτέλεσμα να είναι δυνατον να προβλεφθούν αναπάντεχες επιδράσεις των ρυθμιστικών μέτρων καθώς και των ρυθμιστικών μεταβολών στο σύστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v