Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στη Wall εν αναμονή Q3 της Alcoa

Ανοδικά γύρισαν οι δείκτες της Wall Street εν αναμονή της έναρξης των εταιρικών αποτελεσμάτων Q3 αλλά και των εξελίξεων από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Ανοδικά γύρισαν οι δείκτες της Wall Street εν αναμονή της έναρξης των εταιρικών αποτελεσμάτων Q3 αλλά και των εξελίξεων από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών σε ΗΠΑ και Ευρώπη είναι επικεντρωμένο στην Σλοβακία όπου διεξάγεται κρίσιμη ψηφοφορία για το ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,1% στις 5.398,70 μονάδες, ο S&P με άνοδο 0,3% στις 1.199 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με κέρδη 0,7%.

Οι ελπίδες συναίνεσης για στήριξη των τραπεζών στην Ευρώπη, βοήθησαν τον δείκτη Dow Jones Industrial Average να κλείσει με ράλι 3% στην χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street.

Σήμερα οι κινήσεις ήταν επιφυλακτικές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 να υποχωρεί 0,7% περιμένοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Μπρατισλάβα επί της πρότασης διεύρυνσης του ταμείου διασώσεων European Financial Stability Facility.

Το κόμμα Freedom and Solidarity, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, δήλωσε ότι θα απέχει από την κοινοβουλευτική διαδικασία, γεγονός που πιθανότατα θα στερήσει από την κυβέρνηση τις απαραίτητες ψήφους για έγκριση του σχεδίου.

Ευνοϊκά επέδρασε στην επενδυτική ψυχολογία η ανακοίνωση της «τρόικα» ότι η Ελλάδα θα λάβει τη νέα δόση, ύψους 8 δισ. "πιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου", όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Οι επενδυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την επίσημη έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, με την Alcoa να κοινοποιεί τα μεγέθη της μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Με αγωνία αναμένονται κυρίως τα αποτελέσματα τραπεζών, όπως της J.P. Morgan Chase την Πέμπτη και της Goldman Sachs Group στις 18 τρέχοντος.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Netflix παρουσιάζει κινητικότητα μετά την ανακοίνωση της απόφασης να εγκαταλείψει το σχέδιο διαχωρισμού των επιχειρήσεων ενοικίασης DVD και video-streaming.

Αργότερα, θα κοινοποιηθούν τα πρακτικά της τακτικής συνεδρίασης Σεπτεμβρίου της Federal Reserve.

Η απόφαση της Κίνας να αγοράσει μετοχές μεγάλων τραπεζών του έθνους, στήριξε σε έντονη άνοδο τους χρηματοπιστωτικούς κλάδους στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ.

Μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις υπόλοιπες αγορές, με τον χρυσό να υποχωρεί 6 δολ. στα 1.664 δολ. ανά ουγκιά και το ευρώ να υποχωρεί 0,2% στο 1,3601 δολ.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,06% στις 5.395,70 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,3% στις 5.865,01 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε χαμηλότερα 0,25% στις 3.153,52 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v