Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες έδωσαν φτερά στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος στη Wall με πρωταγωνιστή τον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για σχέδιο στήριξης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Μεγάλα κέρδη για το ευρώ.

Ισχυρή άνοδος στη Wall με πρωταγωνιστή τον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τις δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί για σχέδιο στήριξης του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Άλμα 330 μονάδων για Dow. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζι σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τις αγορές, υποστήριξαν ότι έως την σύνοδο των G20 θα έχουν παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης-επανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Παράλληλα για άλλη μια φορά, οι δύο ηγέτες, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να προσφέρουν μια πιο μόνιμη και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι επενδυτές στη Wall αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μάλλον με συγκρατημένο ενθουσιασμό την έναρξη ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων εισηγμένων γ’ τριμήνου.

Συγκεκριμένα από αύριο Τρίτη, πρώτη θα ανακοινώσει αποτελέσματα, η εισηγμένη Alcoa και εντός της εβδομάδας αναμένονται μεταξύ άλλων τα οικονομικά στοιχεία των JP Morgan και Google.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Κολόμβου δεν ανακοινώθηκαν μακροοικονομικά στοιχεία ενώ κλειστή παρέμεινε και η αγορά ομολόγων.

Ισχυρή άνοδος σημείωσαν οι τράπεζες μετά τις δηλώσεις Μέρκελ- Σαρκοζί καθώς φαίνεται να καθησυχάζονται οι ανησυχίες για το πρόβλημα ρευστότητας που ενδεχομένως παρουσιάσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες –μετά τη Dexia.

Κέρδη 4,7% για τη μετοχή της Bank of America, 5,8% για τη Citigroup και 4,5% για τη Wells Fargo.

Αντίστοιχα, αξιόλογη άνοδο 1,8% σημείωσε και η μετοχή της Yahoo μετά από πληροφορίες ότι Microsoft και Αlibaba αναμένεται να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς για τον όμιλο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 2,2% στα 1.672 δολ./oz, διαμορφούμενη σε υψηλό 2 εβδομάδων και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου συνέχισε ακάθεκτη το ανοδικό σερί σημειώνοντας άνοδο 3,3% στα 85,75 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, στην αγορά συναλλάγματος το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Μάρτιο 2009, στα 1,3668 δολ.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε απώλειες 5%, στα 0,57 σεντς ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,6%, στα 17,61 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 2,97%, στις 11.432,95 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 3,41%, στις 1.194,89 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 3,5%, στις 2.566,05 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με θετικά πρόσημα από το πρωί, αλλά το μίνι ράλι στην Wall Street το απόγευμα, διεύρυνε την άνοδο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,8% υψηλότερα στις 5.399 μονάδες, ο DAX με άνοδο 3,02% στις 5.847,29 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 2,13% στις 3.161,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v