Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στην Wall Street

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της J.P. Morgan (-6%) προκαλεί πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο της Wall, αλλά οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις περιορίζουν τις απώλειες και δημιουργούν μικτά πρόσημα. Διόρθωση ευρωαγορών.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της J.P. Morgan (-6%) προκαλεί πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο της Wall Street, αλλά οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις περιορίζουν τις απώλειες και δημιουργούν μικτά πρόσημα.

Η προειδοποίηση του ΔΝΤ για τις επιπτώσεις της κρίσης στην ευρωζώνη και της επιβράδυνσης στις ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ειδικά στην ασιατική περιφέρεια, περιορίζει τις αγοραστικές διαθέσεις και ενέπνευσε πωλήσεις στην Wall Street, μετά από τρεις κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,75% στις 11.432 μονάδες, ο S&P 0,86% στις 1.196 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,03% στις 2.605 μονάδες.

Εξι μετοχές υποχωρούν για κάθε μια που ενισχύεται στο New York Stock Exchange, με όγκους συναλλαγών στις 270 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές συναλλαγές.

Η μετοχή της J.P. Morgan διολισθαίνει 6% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, που ανοίγουν τον «χορό» των τραπεζικών αποτελεσμάτων των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

Τα κέρδη της JPMorgan Chase & Co., δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, μειώθηκαν 4% στο γ΄ τρίμηνο, με πτώση που ήταν πάντως μικρότερη της αναμενόμενης, καθώς η επιχείρηση ευνοήθηκε από τις λογιστικές αλλαγές στην αποτίμηση των υποχρεώσεών της.

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν με τις ανακοινώσεις τους για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, οι τράπεζες Citigroup, Bank of America και Goldman Sachs.

Στις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, ανακοινώθηκε συρρίκνωση στο εμπορικό έλλειμμα και μείωση των νέων ανέργων.

Με απώλειες 2,22% συνεχίζει να αντιδρά η μετοχή της Research in Motion στα προβλήματα παροχής υπηρεσιών του BlackBerry σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική.

Ο τίτλος της Alcatel-Lucent στην Νέα Υόρκη εκτινάσσεται 4,6% μετά την φήμη ότι πωλεί την μονάδα τηλεφωνικών κέντρων επιχειρηματικών πελατών έναντι 1,5 δισ. δολ. στο private-equity, Permira.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο ιντερνετικός κολοσσός Google.

Η ανακοίνωση της επιβράδυνσης των εξαγωγών της Κίνας προκάλεσε πιέσεις από την αρχή της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που είχαν αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών την προηγούμενη ημέρα.

Η απόφαση της Carrefour να κατεβάσει τον πήχη για τα ετήσια κέρδη, επί δεύτερη φορά σε τρεις μήνες, επέτεινε τις πιέσεις.

Αρνητικά επιδρά και η απόφαση του οίκου αξιολογήσεων Fitch Ratings Service να υποβαθμίσει τις βρετανικές τράπεζες Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland Group σε Α από –ΑΑ. Η Fitch επίσης έθεσε την Barclay υπό επιτήρηση για αρνητική αναθεώρηση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,71% στις 5.403 μονάδες, ο DAX με απώλειες 1,33% στις 5.914,84 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,33% στις 3.186,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v