Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Οι ευρωτράπεζες χρειάζονται 2 τρισ.$

Ο κ. Larry Fink ζητεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διαθέσουν 2 τρισ. δολάρια σε δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα προς το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, γιατί η «αποσπασματική αντιμετώπιση δεν αποδίδει.»

BlackRock: Οι ευρωτράπεζες χρειάζονται 2 τρισ.$
Ο κ. Larry Fink, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock Inc., ζητεί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να διαθέσουν 2 τρισ. δολάρια σε δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα προς το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, γιατί η «αποσπασματική αντιμετώπιση δεν αποδίδει.»

Ο κ. Fink παρέθεσε τις απόψεις του για την κρίση της ευρωζώνης κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων διαχείρισης κεφαλαίων στην Ευρώπη «Financial News' Awards for Excellence in European Asset Management», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Ο κ. Fink, που ίδρυσε την BlackRock το 1988, απέσπασε το ειδικό βραβείο του Διευθύνοντος Συμβούλου Διαχείρισης Ενεργητικών της 10ετίας (Asset Management Chief Executive of the Decade).

Ο κ. Fink δήλωσε ότι η έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ τροφοδοτεί την επιχειρηματική αβεβαιότητα και αποτρέπει την επιστροφή σε οικονομική ανάπτυξη.

Οσον αφορά την ευρωπαϊκή κρίση χρεών, δήλωσε: «Δυστυχώς, αυτό που παρατηρούμε είναι ένα μικρό βήμα σήμερα, ένα μικρό βήμα αύριο και αυτή η αποσπασματική αντιμετώπιση δεν αποδίδει… Θα χρειαστουν περίπου δύο τρισεκατομμύρια δολάρια για να σταθεροποιηθεί το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Δεν θα είναι χαμένα λεφτά. Όπως είδαμε και με το αμερικανικό πρόγραμμα Tarp, η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποζημιώθηκε σχεδόν πλήρως για τα κεφάλαια που διέθεσε. Και είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει σταθερότητα για να ξαναρχίσουν οι επενδυτές ροές κεφαλαίων.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v