Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CS: 66 ευρωτράπεζες θα "μείνουν" στα stress tests

Τουλάχιστον 66 από τις μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης θα αποτύχουν στα αναθεωρημένα stress tests και θα χρειαστεί να αντλήσουν περίπου 220 δισ. ευρώ σε φρέσκα κεφάλαια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Credit Suisse.

CS: 66 ευρωτράπεζες θα μείνουν στα stress tests
Τουλάχιστον 66 από τις μεγάλες τράπεζες της Ευρώπης θα αποτύχουν στα αναθεωρημένα stress tests της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα χρειαστεί να αντλήσουν περίπου 220 δισ. ευρώ σε φρέσκα κεφάλαια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Credit Suisse.

Στις πιο πρόσφατες εξελίξεις, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες Ευρωπαίων αξιωματούχων, που παραθέτει το Reuters, η ΕΒΑ πιθανόν να δώσει προθεσμία έξι μηνών στις πιο αδύναμες τράπεζες για να αντεπεξέλθουν.

Η Cr.S. στην έκθεσή της εκτιμά ότι τα περισσότερα κεφάλαια θα χρειαστούν η Royal Bank of Scotland, η Deutsche Bank και η BNP Paribas, σε σύνολο που υπολογίζεται στα 47 δισ. ευρώ από τους αναλυτές της τράπεζας. Η Societe Generale και η Barclays θα πρέπει να αναπληρώσουν έκαστη 13 δισ. ευρώ σε φρέσκο χρήμα.

Οκτώ από τις 90 τράπεζες που είχαν συμμετάσχει στα stress tests του Ιουλίου της European Banking Authority είχαν αποτύχει, παρουσιάζοντας έλλειμμα 2,6 δισ. ευρώ.

Η ανάλυση της Credit Suisse βασίζεται σε επανάληψη των stress tests του Ιουλίου, επικαιροποιημένων με τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου των τραπεζών. Χρησιμοποιείται συντελεστής κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 της τάξης του 9% αντί για το 5% που είχε χρησιμοποιηθεί τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v