Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kέρδη στη Wall με τράπεζες και Q3 στο επίκεντρο

Αψηφώντας το απογοητευτικό γ΄ τρίμηνο της Alcoa και περιμένοντας το πρόγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωτραπεζών, η Wall Street σημειώνει κέρδη. Στο προσκήνιο και δημοσίευση των πρακτικών της FED.

Αψηφώντας το απογοητευτικό Q3 της Alcoa και προσβλέποντας σε συντονισμό κινήσεων για την επίλυση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ξεκινούν την συνεδρίαση με θετικά πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,51% στις 11.470 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,69% στις 1.203 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,82% στις 2.604 μονάδες.

Ηπια, μικτά πρόσημα επικράτησαν στο χθεσινό κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street, με τον δείκτη S&P 500 να εμφανίζει την έκτη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σήμερα ανοδικά, καθώς επικρατεί «επιφυλακτική αισιοδοξία» για τις κινήσεις των Ευρωπαίων ώστε να επιβληθούν στην κρίση χρεών και ειδικά όσον αφορά τα σχέδια επανακεφαλαιοποίησης των ευρω-τραπεζών.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,2% στις 5.406 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,16% στις 5.932 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 1,21% στις 3.191 μονάδες.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις, η μετοχή της Alcoa, που άνοιξε τον κύκλο ανακοινώσεων κερδοφορίας, αντιδρά με πτώση 3% στα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου τα οποία δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αντιθέτως, η PepsiCo Inc. ενισχύεται μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών στα 2 δισ. δολ. κατά το γ΄ τρίμηνο, μετά την απορρόφηση της ρωσικής Wimm-Bill-Dann.

Κινητικότητα επικρατεί γύρω από την μετοχή της Research in Motion, καθώς παρατηρούνται προβλήματα επικοινωνίας για τους χρήστες της συσκευής BlackBerry στην Ευρώπη επί τρίτη ημερα και από σήμερα και στην Ασία.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι αναλυτές την δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης Σεπτεμβριου της Federal Reserve.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v