Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall κόντρα σε Q3 και Fed

Άνοδος στη Wall καθώς η Ευρώπη δείχνει έτοιμη για δυναμική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Πάνω από τις 1.200 μονάδες ο S&P. Αγνοήθηκαν... το κακό Q3 της Αlcoa και οι διαπιστώσεις της Fed.

Άνοδος στη Wall καθώς η Ευρώπη δείχνει έτοιμη για δυναμική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Πάνω από τις 1.200 μονάδες ο S&P. Αγνοήθηκαν, το κακό Q3 της Αlcoa και οι διαπιστώσεις της Fed.

Αναλυτικότερα, τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Alcoa δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Miller Tabak, Peter Boockvar, “όσο εγγυημένα θεωρούν οι επενδυτές τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Apple… άλλο τόσο απογοητευτικά ανέμεναν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Alcoa”.

Και οι επενδυτές δεν διαψεύστηκαν με την μετοχή σήμερα να υποχωρεί 2,6%, συμπληρώνοντας από τις αρχές του έτους πτώση 35%. Άνοδος 0,5% για τη μετοχή της Apple.

Στη σημερινή συνεδρίαση στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής βρέθηκε το σχέδιο προτάσεων του Χ. Μπαρόσο για την επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών καθώς και η δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης Σεπτεμβρίου της Fed.

Συγκεκριμένα, νέα δυναμική φαίνεται να αποκτά η προσπάθεια επίλυσης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη μετά τις προτάσεις του Χ. Μπαρόσο για τη στήριξη των ευρωπαϊκών τραπεζών και της Ελλάδας.

Οι ευοίωνες ειδήσεις από την Ευρώπη, οδήγησαν σε ισχυρή άνοδο τον τραπεζικό κλάδο στη Wall με την Bank of America να κερδίζει 6,6%, τη Citigroup 5,7% και τη Wells Fargo 4,4%.

Στον αντίποδα η δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed όπου στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας βλέπουν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στις ΗΠΑ δεν φαίνεται να επηρέασε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη συνεδρίαση πάρθηκε η απόφαση για το επονομαζόμενο «Operation Twist» δηλαδή την πώληση βραχυπρόθεσμων ομολόγων και εν συνεχεία την αγορά μακροπρόθεσμων με διάρκεια από 6 έως 30 ετών.

Από πλευράς δεικτών, ο S&P ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του πάνω από τις 1.200 μονάδες, σημειώνοντας 6 ανοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 7.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε σήμερα 1,3% στα 1.683 δολ./oz ενώ η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε πτωτικά 0,4% στα 85,45 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε κέρδη 11,5%, στα 60 σεντς και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 3,6%, στα 18,40 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,90%, στις 11.518,85 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,98%, στις 2.007,25 μονάδες, και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,84%, στις 2.604,73 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο «οδικός χάρτης» του προέδρου της Κομισιόν, Χ.Μ. Μπαρόσο για την κεφαλαιακή αποκατάσταση των τραπεζών και η προοπτική να ψηφιστεί εντέλει το ταμείο διασώσεων από την Σλοβακία, ενέπνευσαν δυναμικά κέρδη στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και στήριξαν σε νέα άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,85% υψηλότερα στις 5.441,80 μονάδες, ο DAX με κερδη 2,21% στις 5.994,47 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 2,42% στις 3.229 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v