Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρώπη δίνει ώθηση στη Wall Street

Η προοπτική δυναμικής αντιμετώπισης της τραπεζικής κρίσης στην ευρωζώνη, ωθεί τα διεθνή χρηματιστήρια σε υψηλό 3 εβδομάδων και τον δείκτη S&P 500 πάνω από τις 1.200 μονάδες στην Wall. Νέο μίνι-ράλι στις ευρωαγορές.

Η προοπτική δυναμικής αντιμετώπισης της τραπεζικής κρίσης στην ευρωζώνη, ωθεί τις διεθνείς αγορές στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων και τον δείκτη S&P 500 πάνω από τις 1.200 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,51% στις 11.470 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,69% στις 1.203 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,82% στις 2.604 μονάδες.

Πέντε μετοχές ενισχύονται έναντι μιας που υποχωρεί στο the New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 234 εκατομμύρια μετοχές.

Ο «οδικός χάρτης» του προέδρου της Κομισιόν, Χ.Μ. Μπαρόσο για την κεφαλαιακή αποκατάσταση των τραπεζών και η προοπτική να ψηφιστεί εντέλει το ταμείο διασώσεων από την Σλοβακία, ενέπνευσαν δυναμικά κέρδη στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και στήριξαν σε νέα άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,85% υψηλότερα στις 5.441,80 μονάδες, ο DAX με κερδη 2,21% στις 5.994,47 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 2,42% στις 3.229 μονάδες.

Ράλι τιμών κατέθεσαν οι τιμές των τραπεζών, με την Societe Generale να ενισχύεται 6%, την BNP Paribas 5,7%, την Commerzbank 1,9% και την Deutsche Bank 5,2%.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Ηπια, μικτά πρόσημα επικράτησαν στο χθεσινό κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η μετοχή της Alcoa, που άνοιξε τον κύκλο ανακοινώσεων κερδοφορίας, αντιδρά με πτώση 4,5% στα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου τα οποία δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Αντιθέτως, η PepsiCo Inc. ενισχύεται μετά την ανακοίνωση αύξηση κερδών στα 2 δισ. δολ. κατά το γ΄ τρίμηνο, μετά την απορρόφηση της ρωσικής Wimm-Bill-Dann.
 
Κινητικότητα επικρατεί γύρω από την μετοχή της Research in Motion, καθώς παρατηρούνται προβλήματα επικοινωνίας για τους χρήστες της συσκευής BlackBerry στην Ευρώπη επί τρίτη ημερα και από σήμερα και στην Ασία.

Ο τίτλος της Liz Claiborne αντιδρά με ράλι κοντά 40% μετά την ανακοίνωση της επιχείρησης ένδυσης ότι θα πωλήσει διάσημες ετικέτες της για να μειώσει τα χρέη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v