Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες Wall στην έναρξη του τραπεζικού Q3

Υπό την επιρροή των αποτελεσμάτων Q3 της JPMorgan και την νέα υποβάθμιση των βρετανικών τραπεζών, η Wall κινείται διορθωτικά. Στήριξη από τις οικονομικές ανακοινώσεις. Πτώση ευρωαγορών.

Υπό την επιρροή της πρώτης τραπεζικής ανακοίνωσης αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου και την νέα υποβάθμιση των βρετανικών τραπεζών, οι βασικοί δείκτες στην Wall Street ανατρέπουν την τριήμερη πορεία ανόδου και κινούνται διορθωτικά, αλλά με στήριξη από τις ευνοϊκές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,71% στις 11.437 μονάδες, ο S&P 0,72% στις 1.198 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 0,36% στις 2.595 μονάδες.

Η μετοχή της J.P. Morgan διολισθαίνει 1,05% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου, που ανοίγουν τον «χορό» των τραπεζικών αποτελεσμάτων των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών.

Τα κέρδη της JPMorgan Chase & Co., δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, μειώθηκαν 4% στο γ΄ τρίμηνο, με πτώση που ήταν πάντως μικρότερη της αναμενόμενης, καθώς η επιχείρηση ευνοήθηκε από τις λογιστικές αλλαγές στην αποτίμηση των υποχρεώσεών της.

Την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν με τις ανακοινώσεις τους για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, οι τράπεζες Citigroup, Bank of America και Goldman Sachs.

Ευνοϊκά επιδρούν οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, αφού ανακοινώθηκε συρρίκνωση στο εμπορικό έλλειμμα και μείωση των νέων ανέργων.

Με απώλειες 2,22% συνεχίζει να αντιδρά η μετοχή της Research in Motion στα προβλήματα παροχής υπηρεσιών του BlackBerry σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική.

Ο τίτλος της Alcatel-Lucent στην Νέα Υόρκη εκτινάσσεται 4,6% μετά την φήμη ότι πωλεί την μονάδα τηλεφωνικών κέντρων επιχειρηματικών πελατών έναντι 1,5 δισ. δολ. στο private-equity, Permira.

Αποτελέσματα θα ανακοινώσει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο ιντερνετικός κολοσσός Google.

Η ανακοίνωση της επιβράδυνσης των εξαγωγών της Κίνας και η υποβάθμιση των στόχων της Carrefour για τα ετήσια κέρδη, επί δεύτερη φορά σε τρεις μήνες, προκάλεσαν πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που υποχωρούν από τα υψηλά 2μήνου.

Αρνητικά επιδρά και η απόφαση του οίκου αξιολογήσεων Fitch Ratings Service να υποβαθμίσει τις βρετανικές τράπεζες Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland Group σε Α από –ΑΑ. Η Fitch επίσης έθεσε την Barclay υπό επιτήρηση για αρνητική αναθεώρηση.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,76% στις 5.400 μονάδες, ο DAX 0,99% στις 5.935 μονάδες, ενώ ο CAC 0,83% στις 3.202 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v