Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Pimco αλλάζει την επενδυτική της στρατηγική

Μετά το αποτυχημένο στοίχημα του Bill Gross κατά των μακροπρόθεσμων ομολόγων η Pimco αλλάζει επενδυτική στρατηγική. Απογοητευτική η απόδοση της Pimco για το 2011, στην 552η θέση από τους 604 παίκτες του κλάδου.

Η Pimco αλλάζει την επενδυτική της στρατηγική
Στροφή 180 μοιρών στην επενδυτική του στρατηγική πραγματοποιεί ο Bill Gross της Pimco μετά το λάθος στοίχημα εναντίον των αμερικανικών Treasury.

Ο ισχυρός άνδρας της αγοράς ομολόγων, που διοικεί μία εταιρεία με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 242 δισ. δολ., προέβλεψε τον Φεβρουάριο σημαντική ενίσχυση στον πληθωρισμό των ΗΠΑ και αποφάσισε κατά συνέπεια να ποντάρει σε πτώση των μακροπρόθεσμων Treasury. Οι εξελίξεις τον διέψευσαν. Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν ενισχύθηκε και τα Treasury εκτινάχθηκαν σε ιστορικό υψηλό, με την μαζική στροφή των επενδυτών στις αποκαλούμενες «ασφαλείς» τοποθετήσεις.

Αυτή την εβδομάδα, η Pimco ανακοίνωσε ότι άλλαξε στρατηγική τοποθετούμενη και πάλι σε μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ. Η απόδοση της Pimco άλλωστε, ήταν απογοητευτική, καθώς για το 2011 περιορίζεται στο 1,9%, γεγονός που την κατατάσσει στην 552η θέση από τους 604 παίκτες του κλάδου.

Ο κ. Gross άλλαξε τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου του όταν οι αποδόσεις των Treasury μειώθηκαν σημαντικά με την ανακοίνωση της Fed για την αποκαλούμενη "Operation Twist" τον προηγούμενο μήνα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 1,77% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 65 ετών. Τον Σεπτέμβριο, ο κ. Gross πούλησε βραχυπρόθεσμους τίτλους και αγόρασε μακροπρόθεσμους αυξάνοντας, παράλληλα, τις τοποθετήσεις του σε ενυπόθηκους τίτλους στο 38% του χαρτοφυλακίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v