Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFSF: Έτοιμο να αναλάβει δράση

Το EFSF ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είναι έτοιμο να εφαρμόσει τις νέες του αρμοδιότητες, αμέσως μόλις επικυρωθούν από όλα τα κράτη της Ε.Ε. Η μόχλευση δεν θα επηρεάσει αξιολόγηση με ΑΑΑ.

EFSF: Έτοιμο να αναλάβει δράση
Το EFSF ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είναι έτοιμο να εφαρμόσει τις νέες του αρμοδιότητες, αμέσως μόλις επικυρωθούν από όλα τα κράτη της Ε.Ε, μεταδίδει το Reuters.

Σημειώνεται ότι κοινοβούλιο της Σλοβακίας ενέκρινε την Πέμπτη την διεύρυνση του EFSF, ολοκληρώνοντας την διαδικασία επικύρωσης των διευρυμένων δραστηριοτήτων του ταμείου διασώσεων από τα 17 μέλη της ευρωζώνης.

Λίγο μετά τη θετική ψήφο του κοινοβουλίου της Σλοβακίας, το EFSF ανακοίνωσε ότι αναμένεται να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατόν τις διαδικασίες για την εφαρμογή των νέων εργαλείων.

"Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των πολιτικών διαδικασιών, το EFSF και το Δ.Σ του θα προωθήσουν το ταχύτερο δυνατόν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την χρησιμοποίηση των νέων εργαλείων" δήλωσε ο CEO του ταμείου Klaus Regling.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση για ενίσχυση των κεφαλαίων του μέσω μόχλευσης, δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση ΑΑΑ.

"Οποιαδήποτε απόφαση να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του EFSF δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των εγγυήσεων από τα κράτη μέλη και κατά συνέπεια δεν θα υπάρξει κάποια επίπτωση στην αξιολόγηση του EFSF με ΑΑΑ" ανέφερε ο Christophe Frankel, κορυφαίο στέλεχος του ταμείου. 

Τι δήλωσαν Barroso και Van Rompuy

Οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Jose Manuel Barroso και Herman  Van Rompuy, δήλωσαν ότι η επικύρωση των αλλαγών στο EFSF, ενισχύει τη σταθερότητα του ευρώ.

"Το EFSF μας παρέχει ένα ισχυρότερο και πιο ευέλικτο εργαλείο για την υπεράσπιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ευρωζώνης. Αυτό είναι προς το συμφέρον και των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα" ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v