Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε την Παρασκευή την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού κοινοβουλίου, με 316 ψήφους υπέρ και 301 κατά.

Ιταλία: Ο Μπερλουσκόνι έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης
Η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε την Παρασκευή την ψήφο εμπιστοσύνης του ιταλικού κοινοβουλίου, μεταδίδει το Reuters.

H κεντροδεξιά κυβέρηση, η οποία είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την καταψήφιση του απολογισμού του 2010 την Τρίτη, έλαβε 316 ψήφους υπέρ και 301 ψήφους κατά.

Αν η κυβέρνηση δεν εξασφάλιζε την ψήφο εμπιστοσύνης, ο Μπερλουσκόνι θα ήταν αναγκασμένος να παραιτηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 51η φορά από το 2008 όπου η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Με τη λήξη της ψηφοφορίας ξεκίνησε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την επανεξέταση του απολογισμού του ’10 που καταψηφίστηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα πάντως με αναλυτές η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει προσωρινή μόνο ανακούφιση στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι και πολλοί εκτιμούν ότι η Ιταλία θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές την ερχόμενη άνοιξη.

"Η ανησυχία και η κόπωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν σηματοδοτεί κάποια αναγέννηση. Αντίθετα, δίνει την εικόνα μιας κυβέρνησης που φτάνει προς το τέλος της, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρει ως το τέλους του έτους χωρίς να αναγκαστεί να διακόψει νωρίτερα" δήλωσε αρθρογράφος της Corriere della Sera.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v