Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στη Wall Street

Πτώση για τους δείκτες Dow και S&P μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της JP Morgan. Άνοδος για Nasdaq κόντρα στις απώλειες της RIM. Στο προσκήνιο οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Πτώση στις ευρωαγορές.

Πτώση για τους δείκτες Dow και S&P μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της JP Morgan. Άνοδος για Nasdaq κόντρα στις απώλειες της RIM. Στο προσκήνιο οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Τα κατώτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου της JP Morgan προκάλεσαν κύμα ρευστοποιήσεων στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο στη Wall Street.

Ωστόσο από το μέσο της συνεδρίασης και μετά οι πιέσεις περιορίστηκαν αισθητά μετά τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και την έγκριση επέκτασης του ταμείου διασώσεων EFSF από το Σλοβακικό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της JP Morgan υποχώρησε σήμερα καθώς η γνωστοποίηση πτώσης μόλις 4% στα καθαρά κέρδη του ομίλου χαρακτηρίστηκε απροσδόκητη από τους αναλυτές. Συνέπεια τούτου οι τραπεζικές μετοχές στη Wall κινήθηκαν χαμηλότερα με την Bank of America να σημειώνει απώλειες 4,6%, τη Citigroup 4,7% και τη Wells Fargo 3%.

Επιπλέον, με απώλειες 3% συνέχισε και σήμερα να αντιδρά η μετοχή της Research in Motion στα προβλήματα παροχής υπηρεσιών του BlackBerry σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική.

Αντίστοιχα και η προειδοποίηση του ΔΝΤ για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η κρίση στην Ευρωζώνη σε συνδυασμό με την επιβράδυνση στις ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και ιδιαίτερα στην ασιατική περιφέρεια, διατήρησε σε αρνητικό έδαφος τους δείκτες της Wall σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Στον αντίποδα, θετικά κρίθηκαν από τους αναλυτές τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα τόσο από πλευράς αγοράς εργασίας όσο και από πλευράς εμπορικού ισοζυγίου.

Συγκεκριμένα το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο συρρικνώθηκε στα 45,61 δισ. δολάρια έναντι 45,9 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές και αντίστοιχα οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν στις 404.000 αιτήσεις από 405.000 προηγουμένως.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1% στα 1.666 δολ./oz και παράλληλα η τιμή του πετρελαίου κινείται πτωτικά 1,7% στα 84,10 δολ. ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε κέρδη 0,6%, στα 0,59 σεντς και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 2,5%, στα 18,68 δολάρια.

Στη Wall, o Dow υποχώρησε 0,35%, στις 11.478,13 μονάδες, ο S&P σημείωσε απώλειες 0,30%, στις 1.203,66 μονάδες,ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,60%, στις 2.620,24 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αρνητικά επέδρασε και η απόφαση του οίκου αξιολογήσεων Fitch Ratings Service να υποβαθμίσει τις βρετανικές τράπεζες Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland Group σε Α από –ΑΑ. Η Fitch επίσης έθεσε την Barclay υπό επιτήρηση για αρνητική αναθεώρηση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,71% στις 5.403 μονάδες, ο DAX με απώλειες 1,33% στις 5.914,84 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 1,33% στις 3.186,94 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v