Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία και λιανική ωθούν την Wall Street

Τα "σούπερ" αποτελέσματα της Google και η ανέλπιστη ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις, στηρίζουν την Wall Street σε περαιτέρω ανάκαμψη. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα στις ευρωαγορές. Αναμένεται η G20.

Τα «σούπερ» αποτελέσματα της Google και η ανέλπιστη ανάκαμψη στις λιανικές πωλήσεις, στηρίζουν τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο σε περαιτέρω ανάκαμψη.

Ο δείκτης S&P 500 απώλεσε πρόσκαιρα τις το τεχνολογικό «φράγμα» των 1.200 μονάδων μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών μεγεθών για το καταναλωτικό κλίμα, που ενέπνευσε ρευστοποιήσεις κερδών.

Ωστόσο το βαρόμετρο της ευρύτερης αμερικανικής αγοράς επανέκαμψε, με τις ενεργειακές και τεχνολογικές μετοχές να «οδηγούν» τα κέρδη μεταξύ των 10 επιμέρους δεικτών.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,77% στις 11.567 μονάδες, ο S&P 0,93% στις 1.214 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,84% στις 2.642 μονάδες

Τέσσερις κερδισμένες μετοχές αντιστοιχούν σε μια πτωτική στο New York Stock Exchange, με τον όγκο των συναλλαγών χαμηλά στις 149 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές συναλλαγές.

Η μετοχή της Google εκτινάσσεται 7%, καθώς ο ιντερνετικός κολοσσός ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν άνετα τις εκτιμήσεις της Wall Street. Στον τεχνολογικό κλάδο επίσης, η μετοχής της κατασκευάστριας των iPhone και iPad, Apple αποκομίζει κέρδη 2%.

Οι πωλήσεις του αμερικανικού λιανικού εμπορίου κατέθεσαν συγκριτικά καλό ποσοστό αύξησης τον Σεπτέμβριο, το μεγαλύτερο από τον Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 1,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο δείκτης τιμών εισαγωγών αυξήθηκε 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις από την διήμερη υπουργική σύνοδο της Group of 20 στο Παρίσι, που πραγματοποιείται ενόψει της συνόδου κορυφής του Νοεμβρίου.

Οι αναδυόμενες χώρες έχουν καταθέσει πρόταση να χρησιμοποιηθεί το ΔΝΤ για την βοήθεια της εκτόνωσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Ευνοϊκά εταιρικά αποτελέσματα και οι ελπίδες προώθησης λύσεων στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, στήριξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα.

Τα κέρδη στον τεχνολογικό κλάδο αντιστάθμισαν τις συνεχιζόμενες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές μετά και την υποβάθμιση της Ισπανίας, ενώ τα κέρδη Wall Street δυνάμωσαν την άνοδο το απόγευμα.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,1% ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με άνοδο 3,1%. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη κερδοφόρο εβδομάδα του πανευρωπαϊκού δείκτη, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα ανόδου σε έξι μήνες.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,91% στις 5.452,74 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,73% στις 5.958,25 μονάδες,, ενώ ο CAC 0,97% υψηλότερα στις 3.217,89.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v