Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Σχέδιο 5 σημείων με άπαξ ελληνικό κούρεμα 50%

Σχέδιο πέντε σημείων, που περιλαμβάνει απομειώσεις έως 50% στην αξία των ελληνικών ομολόγων, μέτρα στήριξης των τραπεζών και συνέχιση των εξαγορών ομολόγων από την ΕΚΤ, μελετά η Ε.Ε, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΕΕ: Σχέδιο 5 σημείων με άπαξ ελληνικό κούρεμα 50%
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μελετούν εφ' άπαξ απομειώσεις έως 50% στην αξία των ελληνικών ομολόγων, μέτρα στήριξης των τραπεζών, καθώς και συνέχιση των εξαγορών ομολόγων από την ΕΚΤ, ως τους βασικούς άξονες της στρατηγικής καταπολέμησης της κρίσης χρεών, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.

Οι απομειώσεις στα ελληνικά ομόλογα ίσως συνοδευτούν με την δέσμευση ότι θα αποκλειστούν αναδιαρθρώσεις ομολόγων σε άλλες χώρες οι οποίες λαμβάνουν κεφαλαια διάσωσης (όπως η Πορτογαλία), ώστε να πειστούν οι επενδυτές πως η Ευρώπη έχει καταφέρει να επιβληθεί στην κρίση.

Σύμφωνα με τις ανεπίσημες πληροφορίες, αυτό που μελετάται είναι ένα σχέδιο 5 σημείων που προβλέπει λύση για την Ελλάδα, διεύρυνση του ταμείου διασώσεων European Financial Stability Facility, φρέσκα κεφάλαια για τις τράπεζες, μια νέα ώθηση στην ανταγωνιστικότητα καθώς και μελέτη μεταρρυθμίσεων στην ιδρυτική ευρωπαϊκή συμφωνία ώστε να αυστηροποιηθεί η οικονομική διαχείριση.

Υπάρχουν, τονίζεται στο δημοσίευμα, τεχνικές και νομικές δυσκολίες που επισκιάζουν στην στρατηγική επίλυσης της κρίσης και οι οποίες στόχος είναι να επιλυθούν στην σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις 23 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v