Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανική απογοήτευση στην Wall Street

Η διάψευση των ελπίδων ταχείας επίλυσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη αλλά και δυσοίωνα εγχώρια στατιστικά, πιέζουν την Wall σε απώλειες μετά από 2 κερδοφόρες εβδομάδες. Απογοήτευση στις ευρωαγορές.

Η διάψευση των ελπίδων ταχείας επίλυσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη, αλλά και δυσοίωνα εγχώρια στατιστικά, πιέζουν την Wall Street σε απώλειες μετά από δύο κερδοφόρες εβδομάδες. Απογοήτευση στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,15% στις 11.510 μονάδες, ο S&P 1,05% στις 1.212 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,02% στις 2.640 μονάδες.

Τρεις μετοχές υποχωρούν έναντι μιας που ενισχύεται στο New York Stock Exchange στις πρωινές συναλλαγές, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 163 εκατομμύρια μετοχές.

Ο Dow Jones Industrial Average απεκόμισε κέρδη 5% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq 7,6% και ο S&P 6%. Το προηγούμενο 15ήμερο ήταν το καλύτερο από το 2009 για την Wall Street.

Η μετοχή της Citigroup αντιδρά με άνοδο 2,6% στην ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, ενώ ο τίτλος της Well Fargo αντιδρά με πτώση 5,4% στα αποτελέσματα..

Εντονη είναι η δραστηριότητα στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η μετοχή της Kinder Morgan υποχωρεί 5% μετά την ανακοίνωση ότι θα αγοράσει την El Paso, που εκτινάσσεται 28%, έναντι 38 δισ. δολ..

Αρνητική είναι η επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων, καθώς ανακοινώθηκε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Σεπτεμβρίου αυξήθηκε με το αναιμικό ποσοστό 0,2% ενώ ο δείκτης μεταποίησης Empire State αυξήθηκε λίγο μόνο τον Οκτώβριο και παρέμεινε σε αρνητικά εδάφη επί πέμπτο συνεχόμενο μήνα

Οι ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα καταλήξουν σε μια συνοπτική λύση για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη στήριξαν τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε κέρδη στις πρωινές ώρες, αλλά το μεσημέρι οι γερμανικές δηλώσεις αφαίρεσαν τα κέρδη από τις ευρωαγορές.

Η Γερμανία δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν πρόκειται να επιλύσουν την κρίση χρεών της ευρωζώνης, κατά την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 23 Οκτωβρίου, και εκπρόσωπος της καγκελαρίου Angela Merkel, δήλωσε ότι οι διαβουλεύσεις πιθανόν να συνεχιστούν και στο 2012.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,54% στις 5.436 μονάδες, ο DAX με απώλειες 1,81% στις 5.859 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 1,61% στις 3.166 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v