Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall λόγω macro και ευρωζώνης

Η θετική έκπληξη από το Q3 της Citigroup δεν κατορθώνει να δημιουργήσει αντίδραση στην Wall Street, καθώς τα "μαντάτα" τόσο από την εγχώρια οικονομία όσο και από την ευρωζώνη παραμένουν δυσοίωνα.

Η έκπληξη από τα κέρδη της Citigroup δεν κατορθώνει να εμπνεύσει αντίδραση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα «μαντάτα» τόσο από την εγχώρια οικονομία όσο και από την ευρωζώνη παραμένουν δυσοίωνα.

Εχοντας συμπληρώσει το καλύτερο 15ήμερο από το 2009 στο κλείσιμο της Παρασκευής, οι βασικοί δείκτες της Wall Street ξεκινουν τη νέα εβδομάδα με πρόσημα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,15% στις 11.510 μονάδες, ο S&P 1,05% στις 1.212 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,02% στις 2.640 μονάδες.

Ο Dow Jones Industrial Average απεκόμισε κέρδη 5% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq 7,6% και ο S&P 6%.

Οι επιχειρηματικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου πληθαίνουν και έρχονται κοντύτερα στο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η μετοχή της Citigroup αντιδρά με άνοδο 2,6% στην ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, ενώ ο τίτλος της Well Fargo αντιδρά με πτώση 5,4% στα αποτελέσματα..

Εντονη δραστηριότητα εκδηλώνεται στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.
Η μετοχή της Kinder Morgan υποχωρεί 5% μετά την ανακοίνωση ότι θα αγοράσει την El Paso, που εκτινάσσεται 28%, έναντι 38 δισ. δολ..

Μικτή είναι η επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων, καθώς ανακοινώθηκε ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής Σεπτεμβρίου αυξήθηκε 0,2% αλλά ο δείκτης μεταποίησης Empire State αυξήθηκε λίγο μόνο τον Οκτώβριο και παρέμεινε σε αρνητικά εδάφη επί πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Οι ελπίδες ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα καταλήξουν σε μια καθολική λύση για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη στήριξαν τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε κέρδη στις πρωινές ώρες, αλλά το μεσημέρι η δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι δεν θα υπάρξουν καθολικές λύσεις στην σύνοδο κορυφής, αφαίρεσαν τα κέρδη από τις ευρωαγορές.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.463 μονάδες, ο DAX 0,88% στις 5.914 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 0,42% στις 3.204 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v