Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά κέρδη στηρίζουν την Wall Street

Το ράλι των τραπεζών και η προοπτική συζήτησης επανακεφαλαιοποίησης των ευρω-τραπεζών στην συνοδο κορυφής, στηρίζουν υψηλότερα την Wall Street. Πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων. Με άνοδο έκλεισε ο DAX.

Το ράλι των τραπεζών με αφορμή καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου και η δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel ότι θα συζητηθούν ανακεφαλαιοποιήσεις ευρωπαϊκών τραπεζών, εμπνέουν θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μετά από μικτό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,61% στις 11.467 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,11% στις 1.211 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,74% στις 2.467 μονάδες.

Η μετοχή της Bank of America εκτινάσσεται 5,9% καθώς τα αποτελέσματά της ικανοποίησαν τις προσδοκίες, ενώ η Goldman Sachs ενισχύεται 1,3%.

Ο τίτλος της κατασκευαστικής Pulte Group εκτινάσσεται 6% μετά τα αποτελέσματά της, ενώ στον αντίποδα απογοήτευση προκάλεσαν τα αποτελέσματα της International Business Machines.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσουν μεγέθη οι Apple, Yahoo και Intel Corp.

Ο δείκτης Dow διολισθησε χθες 250 μονάδες, όταν η Γερμανία διέψευσε τις ελπίδες καθολικής επίλυσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη. Και σήμερα οι εξελίξεις ήταν δυσμενείς στην ευρωζώνη, μετά την επιτήρηση της γαλλικής οικονομίας από την Moody’s.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν αρνητικά στην είδηση επιβράδυνσης της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας στο 9,1%.

Πτωτική ήταν η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μέχρι το άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street, που περιόρισε τις απώλειες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,49% στις 5.410 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι με πτώση 0,79% στις 3.141 μονάδες, ενώ ο DAX με άνοδο 0,31% στις 5.877 μονάδες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στην σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street οι ομιλίες τοσο του υπουργού Οικονομικών Timothy Geithner στην επιτροπή μικρών επιχειρήσεων όσο και του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke σε συνέδριο στην Βοστώνη, όπου θα μιλήσει για τις επιπτώσεις του Μεγάλου Κραχ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v