Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή ηγεσίας στην Air France - KLM

Σε αλλαγή ηγεσίας προχωρά η Air France - KLM μετά την απογοητευτική εικόνα των αποτελεσμάτων. Οι αναλυτές καλωσορίζουν την επιλογή του Jean-Cyril Spinetta αλλά δηλώνουν επιφυλακτικοί.

Αλλαγή ηγεσίας στην Air France - KLM
Σε απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου Pierre – Henri Courgeon προχώρησε η Air France – KLM, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη βάσει εσόδων. Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην «βελτίωση της λειτουργικής και οικονομικής πορείας» του ομίλου εν μέσω δυσμενών διεθνών συνθηκών.

Ο κ. Gougeon θα παραιτηθεί και από το τιμόνι της Air France όπου θα αντικατασταθεί από τον Alexandre de Juniac, μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη της Christine Lagarde στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

Χρέη διευθύνοντος συμβούλου στον όμιλο Air France-KLM αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ομίλου, Jean – Cyril Spinetta.

Στην ανακοίνωση όμως, διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ομίλου, βάσει του οποίου η Air France-KLM θα γίνει μία εταιρεία holding των δύο αεροπορικών εταιρειών (όπως έχο8υν πράξει οι British Airways και Iberia με την δημιουργία της International Airlines Group) θα αναβληθεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο ήταν κατώτερα των προσδοκιών με καθαρές ζημίες 197 εκατ. ευρώ.

O κ. Spinetta ήταν διευθύνων σύμβουλος της Air France την περίοδο 1997-2008. Οι αναλυτές αν και καλωσόρισαν την είδηση, δηλώνουν ότι η επιστροφή του ομίλου στην κερδοφορία μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη πρόκληση ακόμη και για τον κ. Spinetta.

«Θαυμάζουμε την στρατηγική του σκέψη. Αλλά είναι σαφές ότι οι συνθήκες είναι πλέον πολύ δυσκολότερες από την προηγούμενη φορά που βρισκόταν στο τιμόνι» αναφέρει η RBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v