Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall στα αποτελέσματα Q3

Θετικά υποδέχονται οι επενδυτές της Wall τον καταιγισμό εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με κέρδη κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Απογοήτευση για την κινεζική επιβράδυνση και την γαλλική υποβάθμιση.

Θετικά υποδέχονται οι επενδυτές της Wall Street τον καταιγισμό εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με κέρδη κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Μετά από μικτό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 11.418 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,56% στις 1.208 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,23% στις 2.621 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο  καταιγισμός των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνων κορυφαίων εισηγμένων επιχειρήσεων, όπως της Goldman Sachs που ανακοίνωσε ότι «γύρισε» σε ζημίες 393 εκατ. δολ. στο γ΄τρίμηνο και της Bank of America.

Απογοήτευση προκάλεσαν τα αποτελέσματα της International Business Machines, ενώ μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσουν μεγέθη οι Apple, Yahoo και Intel Corp.

Ο δείκτης Dow διολισθησε χθες 250 μονάδες, όταν η Γερμανία διέψευσε τις ελπίδες καθολικής επίλυσης της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη. Και σήμερα οι εξελίξεις ήταν δυσμενείς στην ευρωζώνη, μετά την επιτήρηση της γαλλικής οικονομίας από την Moody’s.

Πτωτική ήταν η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μέχρι το άνοιγμα της συνεδρίασης της Wall Street, που περιορίζει τις απώλειες.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 1,14% στις 5.375 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 2% στις 3.099 μονάδες, ενώ ο DAX εμφανίζει άνοδο 0,35% στις 5.881.

Κάθετη πτώση επικράτησε και στα ασιατικά χρηματιστήρια, που αφομοίωσαν την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομιας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στην σημερινή συνεδρίαση στην Wall Street οι ομιλίες τοσο του υπουργού Οικονομικών Timothy Geithner στην επιτροπή μικρών επιχειρήσεων όσο και του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke σε συνέδριο στην Βοστώνη, όπου θα μιλήσει για τις επιπτώσεις του Μεγάλου Κραχ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v