Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SABMiller: Συμμαχία με την τουρκική Anadolu Efes

Η SABMiller θα μεταβιβάσει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία και την Ουκρανία στην τουρκική Anadolu Efes σε αντάλλαγμα για το 24% του, ενισχυμένου πλέον, ομίλου. Στόχος η επικράτηση στις αγορές Ρωσίας και Μέσης Ανατολής.

SABMiller: Συμμαχία με την τουρκική Anadolu Efes
Σε συμφωνία κατέληξε η βρετανική ζυθοποιία SABMiller με την τουρκική Anadolu Efes. Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης, η SABMiller θα μεταβιβάσει τις δραστηριότητές της στην Ρωσία και την Ουκρανία στην Anadolu Efes σε αντάλλαγμα για το 24% του, ενισχυμένου πλέον, τουρκικού ομίλου. Πρόκειται για την ευρύτερη στρατηγική συνεργασία των δύο παικτών του κλάδου ως προς την αγορά της Τουρκίας, της Ρωσίας και των πρώην σοβιετικών πολιτειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της SABMiller, ο Graham Mackay δήλωσε πως η πλατφόρμα της συνεργασίας είναι πιθανόν να διευρυνθεί με από κοινού εξαγορές στην Μέση Ανατολή και την κεντρική Ασία.

Επισημαίνεται ότι η Anadolu Efes είναι ηγέτιδα στην τουρκική αγορά κατέχοντας μερίδιο της τάξεως του 89%, ενώ παράλληλα έχει ισχυρή παρουσία στην Ρωσία και την αγορά της Μέσης Ανατολής. Η SABMiller εκτιμά ότι ο νεοσύστατος όμιλος θα έχει την δεύτερη θέση στην ρωσική αγορά μετά την Baltika Breweries που ελέγχεται από την δανέζικη Carlsberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v