Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Ανώτατο όριο για EFSF τα € 440 δισ

Τα κεφάλαια του EFSF δεν θα ξεπεράσουν τα 440 δισ. ευρώ και η συμμετοχή της Γερμανίας τα 211 δισ. ευρώ, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Γερμανία: Ανώτατο όριο για EFSF τα € 440 δισ
Τα κεφάλαια του EFSF δεν θα ξεπεράσουν τα 440 δισ. ευρώ και η συμμετοχή της Γερμανίας τα 211 δισ. ευρώ, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Martin Kotthaus, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτό το ζήτημα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Martin Kotthaus ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση στην Ε.Ε δεν αφορά την αύξηση των κεφαλαίων του EFSF, αλλά στην χρησιμοποίηση τους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

"Δεν υπάρχει συζήτηση για την αύξηση των κεφαλαίων του EFSF πάνω από τα 440 δισ. ευρώ, αυτό είναι, finite, basta" τόνισε ο κ. Kotthaus.

Ανέφερε ακόμα ότι περιμένει να υπάρξει μια λύση για το EFSF μέσα στις επόμενες μέρες, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο κ. Schaeuble δεν έχει αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο σχήμα μόχλευσης του μηχανισμού.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι ο κ. Schaeuble ίσως έχει αναφέρει ένα υποθετικό σχήμα μόχλευσης σε κομματική συνάντηση στο Βερολίνο την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v