Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Beige Book πιέζει τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά τις αρνητικές διαπιστώσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία. Απογοήτευση των επενδυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου της Apple. Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε η Wall Street μετά τις αρνητικές διαπιστώσεις της Fed για την αμερικανική οικονομία. Απογοήτευση των επενδυτών για τα αποτελέσματα τριμήνου της Apple.

Αναλυτικά, το ράλι χρηματοπιστωτικών μετοχών, χάρη στην καλή υποδοχή των αποτελεσμάτων της Travelers (+5,7%) και της Morgan Stanley (+1,22%) , στήριζε ανοδικά την Wall Street έως και πριν από λίγο, με εξαίρεση τους τεχνολογικούς τομείς που πιέζονται από την απογοήτευση για τα μεγέθη της Apple (-4%).

Η μετοχή της Apple διολίσθησε έως 6% καθώς τα αποτελέσματα της κατασκευάστριας των iPhone και iPad για το γ΄ τρίμηνο ήταν κατώτερα των προσδιοκιών.

Στον αντίποδα, τα αποτελέσματα της Intel Corp. ξεπέρασαν τις προσδοκίες και ο τίτλος ενισχύεται 3,6%. Θετική είναι η κίνηση και της μετοχής της Yahoo, που ανακοίνωσε μείωση κερδών γ΄ τριμήνου 26%.

Κατά τα λοιπά, από το μέτωπο των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων Q3, η Morgan Stanley ενισχύεται, έχοντας ανακοινώσει βελτίωση κερδοφορίας, που πάντως αποδόθηκε σε ένα βαθμό σε λογιστικό «εξωραϊσμό.»

Η θετική έκπληξη της ημέρας προήλθε από το μέτωπο της αγοράς ακινήτων, όπου ανακοινώθηκε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010, μετά την «βουτιά» του προηγούμενου μήνα.

Οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών εκτινάχθηκαν 15% στις 658.000 κατοικίες. Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο και 3,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010.

Αρνητικά ωστόσο επέδρασε στην χρηματιστηριακή αγορά η δημοσίευση της Beige Book όπου μεταξύ άλλων διαπιστώνεται επιβράδυνση της αμερικανική οικονομικής ανάπτυξης.

Στη Wall, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,8% στις 11.480 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 1,2% στις 1.208 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 2% στις 2.603 μονάδες.

Καταιγιστικές αλλά αντιφατικές παραμένουν οι εξελίξεις από το μέτωπο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη. Η είδηση ότι Γαλλία και Γερμανία έχουν συμφωνήσει να αυξηθούν τα πυρομαχικά του EFSF στα 2 τρισ. ευρώ διαψεύστηκε, και οι συνομιλίες φαίνεται ότι θα συνεχιστούν μέχρι την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. το σαββατοκύριακο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,74% στις 5.450 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,61% στις 5.914 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,52% στις 3.157 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v