Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη, GE, Groupon ωθούν την Wall Street

Η βελτιωμένη ευρωπαϊκή "ατμόσφαιρα", το ΙΡΟ της Groupon, η αύξηση κερδών της GE και το ρεκόρ της McDonald's, "ιντριγκάρουν" τους επενδυτές στην Wall Street και δημιουργούν θετικά πρόσημα. Εκτίναξη 3% του DAX στην Φρανκφούρτη.

Καλή ατμόσφαιρα επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια χάρη στις ελπίδες ότι θα γίνει πρόοδος στην επίλυση της κρίσης χρεών της ευρωζώνης κατά τις επάλληλες συναντήσεις κορυφής των επόμενων ημερών.

Μια σειρά επιχειρηματικές εξελίξεις «ιντριγκάρουν» το επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως το πολυαναμενόμενο ΙΡΟ της Groupon και η αναρρίχηση της McDonald’s σε ιστορικό υψηλό.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,73% στις 11.741 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,8% στις 1.237 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 1,65% στις 2.641 μονάδες.

Το κλίμα είναι γενικώς ευνοϊκό καθώς διαφαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες πρόοδο στην προσπάθεια στήριξης των προβληματικών οικονομιών και τραπεζών της ευρωζώνης.

Εξαιτίας των διαφωνιών Γερμανίας – Γαλλίας μέχρι χθες, πάνω στα βήματα που πρέπει να γίνουν, το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street πιέστηκε αισθητά στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με έντονες απώλειες.

Σήμερα οι ευρωαγορές αντιδρούν θετικά στην αναγγελία σειράς υψηλόβαθμων επαφών κατά τις ερχόμενες ημέρες, με κορύφωμα την 2η σύνοδο κορυφής της Τετάρτης, αν και είναι ξεκάθαρο ότι παραμένουν πολλά εμπόδια στην εξεύρεση μιας αποφασιστικής λύσης στην κρίση χρεών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 2,13% στις 5.499 μονάδες, ο DAX εκτινάσσεται 3,15% στις 5.947 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 2,24% στις 3.153 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη συνεχίζονται, αν και έρχονται σε «δεύτερη μοίρα» καθώς η κρίση της ευρωζώνης κυριαρχεί στην επενδυτική ψυχολογία.

Πάντως η General Electric, που θεωρείται «βαρόμετρο» για την δραστηριότητα της αμερικανικής οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών, σε επίπεδα που ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Microsoft ανακοίνωσε ήπια αύξηση κερδών που επίσης ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες.

Η μετοχή της McDonald's Corp εκτινάσσεται 3% και κινείται σε επίπεδα ρεκόρ στα 91,4 δολάρια, μετά την ανακοινωση αύξησης κερδων 9% στο Q3.

Η κορυφαία εταιρία online εμπορικών προσφορών, Groupon Inc., ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο ΙΡΟ της, που πάντως αποτιμάται αισθητά χαμηλότερα απ’όσο προγραμματιζόταν παλαιότερα, εξαιτίας κυρίως της χρηματιστηριακής μεταβλητότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v