Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αποφάσεις στη σύνοδο της Τετάρτης

Ο εκπρόσωπος της Angela Merkel παραδέχεται ότι υπάρχουν ακόμη θέματα που δεν έχουν συμφωνηθεί. Αποκαλύπτει ότι καταλήξαμε στην δεύτερη σύνοδο της Τετάρτης για να πάρει η καγκελάριος πράσινο φως από την Bundestag.

Γερμανία: Αποφάσεις στη σύνοδο της Τετάρτης
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στην λύση της δεύτερης συνόδου Κορυφής την Τετάρτη γιατί έπρεπε πρώτα να υπάρξει η απαραίτητη έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο προς την Angela Merkel, ενώ παράλληλα υπάρχουν ακόμη αρκετές διαφωνίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Siebert.

«Καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση γιατί ακόμη δεν έχουν συμφωνηθεί οι λεπτομέρειες. Απέχουμε πολύ από αυτό το σημείο» στενός συνεργάτης της Angela Merkel και συμπλήρωσε: «Οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν την Κυριακή γιατί πρέπει να έχει συζητηθεί και εγκριθεί το θέμα από την επιτροπή προϋπολογισμού της βουλής, σε αντίθετη περίπτωση η καγκελάριος θα ταξίδευε στις Βρυξέλλες χωρίς να έχει εντολή»

Ο κ. Siebert πάντως, αν και επανέλαβε «για την Γερμανία, δεν τίθεται θέμα μόχλευσης του EFSF μέσω της ΕΚΤ» όπως είναι η θέση της Γαλλίας, δήλωσε βέβαιος πως η σύνοδος της Τετάρτης θα είναι «αποφασιστική». Αποκάλυψε επίσης ότι τις τελευταίες 48 ώρες η Angela Merkel έχει συνομιλήσει με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες εκ των οποίων ο Herman Van Rompuy και ο Nicolas Sarkozy.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v