Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη εβδομάδα ανόδου για τον Dow Jones

Οι ελπίδες εκτόνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους εν όψει των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και τα καλά αποτελέσματα Q3, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι ελπίδες εκτόνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους εν όψει των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. και τα καλά αποτελέσματα Q3, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall.

Εβδομαδιαία άνοδος 1,4% για τον Dow, 1,1% για τον S&P και πτώση 1,1% για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Αναλυτικά, οι επενδυτές στη Wall αισιοδοξούν και προσδοκούν ότι από τις αλλεπάλληλες συνόδους των υπουργών Οικονομικών και ηγετών της Ευρώπης στις ερχόμενες ημέρες θα δοθούν λύσεις στην κρίση χρέους που απειλεί πλέον την παγκόσμια οικονομία.

Παράλληλα η ανακοίνωση της εκταμίευσης της 6ης δόσης για την Ελλάδα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, αναπτέρωσε τις ελπίδες ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις υπερχρεωμένες χώρες μέλη της Ευρωζώνης.

Επιπλέον τα καλά αποτελέσματα Q3 που ανακοίνωσαν μια σειρά από εισηγμένες εταιρίες στη Wall τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών με τον Dow Jones να διαπραγματεύεται σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με κέρδη άνω του 1%.

Συγκεκριμένα τις εντυπώσεις σήμερα κέρδισε η μετοχή της Mc Donald’s της οποίας η διοίκηση ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα καθώς η κερδοφορία του ομίλου αυξήθηκε κατά 8,6%.

Παράλληλα η τιμή της μετοχής έπιασε νέο υψηλό 52 εβδομάδων στα 91,38 δολ.

Αντίστοιχα η General Electric, που θεωρείται «βαρόμετρο» για την δραστηριότητα της αμερικανικής οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση κερδών, σε επίπεδα που ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Microsoft ανακοίνωσε ήπια αύξηση κερδών που επίσης ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,5% στα 1.637 δολ./oz, σημειώνοντας ωστόσο εβδομαδιαίες απώλειες 2,8% και αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά 1,4% στα 87,32 δολάρια ανά βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε άνοδο 9,8%, στο 0,60 σεντς και το δικαίωμα της σημείωνε κέρδη 7,3%, στα 18,05 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 2,31%, στις 11.808,79 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,88%, στις 1.238,25 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,49%, στις 2.637,46 μονάδες.

Στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, οι τραπεζικοί κλάδοι πρωταγωνίστησαν στην άνοδο με την UniCredit να εμφανίζει ράλι 6,6%, την BNP Paribas 6,2% και την Commerzbank 7,4%.

Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε 1,93% υψηλότερα στις 5.489 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 3,55% στις 5.971 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι υψηλότερα 2,83% στις 3.171 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v