Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q3 και deals έδωσαν ώθηση στη Wall

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα Q3 και μια σειρά από επιχειρηματικά deals, οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Άλμα 2,2% για Nasdaq. Αισιοδοξία επενδυτών για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Άνοδος 4,6% για πετρέλαιο.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα Q3 και μια σειρά από επιχειρηματικά deals, οδήγησαν σε άνοδο τη Wall. Άλμα 2,2% για Nasdaq. Αισιοδοξία επενδυτών για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Άνοδος 4,6% για πετρέλαιο. 

Αναλυτικότερα, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου της Caterpillar και η ισχυρή άνοδος της μετοχής της Apple μετά από ένα τριήμερο σερί απωλειών για τον τεχνολογικό όμιλο ώθησαν σε αξιόλογη άνοδο τον Dow Jones και σε κέρδη άνω του 1% τον S&P και άνω του 2% τον Nasdaq.

Παράλληλα, η ανακοίνωση εξαγοράς της RightNow Technologies από την Oracle έναντι 1,5 δισ. δολ. και η εξαγορά της Hit Entertainment από την Mattel έναντι 680 εκατ., ενίσχυσαν τη ζήτηση ιδιαίτερα για τον τεχνολογικό κλάδο.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, η μετοχή της Caterpillar σημείωνε άνοδο 6%, η Apple 3%, η Oracle 2% και η Mattel 3%.

Από πλευράς ευρωπαϊκών εξελίξεων, η άνοδος στη Wall στηρίχθηκε στις δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών που αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι σύντομα θα παρθούν μέτρα για οριστική λύση του προβλήματος χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, η φήμη ότι η Γερμανία θα αποδεχθεί την μόχλευση του ταμείου διασώσεων EFSF άνω του 1 τρισ. στήριξε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Wall.

Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Σαββατοκύριακου δεν υπήρξε καμία οριστική απόφαση που να εμπνεύσει τις χρηματιστηριακές αγορές σε ισχυρή άνοδο καθώς όλοι πλέον αναμένουν τις ανακοινώσεις της Συνόδου την Τετάρτη.

Πέραν τούτου, αναλυτές σημειώνουν ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει τα πολύ αρνητικά σενάρια, με συνέπεια ακόμα και μια «μέτρια απόφαση» την Τετάρτη που θα αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, θα οδηγήσει σε ράλι τις χρηματαγορές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου εκτοξεύτηκε σήμερα 4,6% στα 91,5 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,2% στα 1.656 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 11,8%, στο 0,54 σεντς και το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,2%, στα 18,12 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,89%, στις 11.913,62 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,29%, στις 1.254,19 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 2,35%, στις 2.699,44 μονάδες.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 1,08% στις 5.548 μονάδες, ο DAX με άνοδο 1,41% στις 6.055 μονάδες, ενώ ο CAC 1,55% υψηλότερα στις 3.220 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v