Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σωσίβιο στις "βυθισμένες" υποθήκες

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που χρωστούν σε δάνεια παραπάνω απ’ όσο αξίζουν πλέον τα σπίτια τους, θα λάβουν νέα βοήθεια από την κυβέρνηση, με πρόγραμμα επαναχρηματοδότησης που θα στηρίξει έως 1 εκατομμύριο υποθήκες.

ΗΠΑ: Σωσίβιο στις βυθισμένες υποθήκες
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που χρωστούν σε δάνεια παραπάνω απ’ όσο αξίζουν πλέον τα σπίτια τους, θα λάβουν νέα βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση, με πρόγραμμα επαναχρηματοδότησης που θα στηρίξει έως 1 εκατομμύριο υποθηκευμένα σπίτια.

Η επιθεώρηση των κολοσσών στεγαστικής πίστης Fannie Mae και Freddie Mac χαλάρωσε τις προϋποθέσεις του προγράμματος βοήθειας των αποκαλούμενων «βυθισμένων» δανειοληπτών, έτσι ώστε να δίνει το δικαίωμα αναπροσαρμογής σε όσουν πληρώνουν τις δόσεις των δανείων στην ώρα τους.

Με τις νέες ρυθμίσεις, οι δανειολήπτες θα μπορέσουν να επαναχρηματοδοτηθούν με χαμηλότερα επιτόκια κι έτσι «να γλιτώσουν χρήματα και να ξοδέψουν ξανά,» όπως δήλωσε ο πρόεδρος Barack Obama. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με το νέο πρόγραμμα η αποπληρωμή δανείων για κάθε νοικοκυριό θα είναι περίπου 2.500 δολ. τον χρόνο.

Η μεταρρύθμιση αφορά ένα μικρό τμήμα του συνόλου των «βυθισμένων» (underwater) δανειοληπτών, που ανέρχονται στους 11 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v