Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: Αγώνας δρόμου από την βουλή στη σύνοδο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel αγωνίζεται να πείσει τους Γερμανούς βουλευτές να υποστηρίξουν το σχέδιο ενίσχυσης του μηχανισμού διασώσεων στην ευρωζώνη, ελάχιστες ώρες πριν την καθοριστική σύνοδο κορυφής.

Merkel: Αγώνας δρόμου από την βουλή στη σύνοδο
Η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel αγωνίζεται να πείσει τους Γερμανούς βουλευτές να υποστηρίξουν το σχέδιο ενίσχυσης του μηχανισμού διασώσεων στην ευρωζώνη, στην ψηφοφορία που θα γίνει ελάχιστες ώρες πριν την καθοριστική σύνοδο κορυφής της Τετάρτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για να μπορεί η κα Merkel να διαπραγματευτεί την συμφωνία με τους υπόλοιπους ηγέτες της Ε.Ε. θα πρέπει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική ψήφο. Ο στόχος της συμφωνίας είναι να σταματήσει η ανεξέλεγκτη επιδείνωση της κρίσης χρεών στην περιφέρεια της ευρωζώνης, με ενίσχυση του ταμείου διασώσεων EFSF.

Το σώμα είναι πιθανό να εγκρίνει το πρόγραμμα που παρουσιάζει η καγκελάριος την Τετάρτη, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής, αλλά καθώς οι οδηγίες της συμφωνίας δόθηκαν μόλις την Δευτέρα, πολλοί βουλευτές δηλώνουν ότι ακόμη δεν έχουν κατανοήσει τις λεπτομέρειες του περίπλοκου προγράμματος και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν δηλώσει το πώς θα ψηφίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v