Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall χειροκροτεί την ΑΤ&Τ -Στις 12000 ο Dow

Με ενθουσιασμό υποδέχονται οι επενδυτές σε Wall και ευρωαγορές, το mega-deal AT&T με T-Mobile USA, που δημιουργεί την Νο1 ασύρματη τηλεφωνία των ΗΠΑ. Συνεχίζονται τα τραπεζικά κέρδη.

Η ανακοίνωση της Deutsche Telekom ότι σκοπεύει να πωλήσει τον βραχίονά της T-Mobile USA στην AT&T Inc. σε μια συμφωνία αξίας 39 δισ. δολαρίων, που θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο των ΗΠΑ, κυριαρχεί στις χρηματιστηριακές συναλλαγές σε όλο τον πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,75% στις 12.067 μονάδες, ο S&P 1,58% στις 1.299 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,85% στις 2.693 μονάδες. Ο δείκτης Dow Jones Industrial επέστρεψε πάνω από τις 12.000 για πρώτη φορά σε μια εβδομάδα, ενώ ο S&P500 κατέκτησε προς στιγμήν το φράγμα των 1.300 μονάδων.

Η μετοχή της Deutsche Telekom στην Φρανκφούρτη εκτινάχθηκε έως 14% μετά την ανακοίνωση ότι πρόκειται να λάβει 25 δισ. δολ. σε ρευστό και 14 δισ. δολ. σε μετοχές για τον βραχίονά της.

Με την συμφωνία θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος φορέας ασύρματης τηλεφωνίας της Βορείου Αμερικής, που θα επισκιάσει το σημερινό Νο1, Verizon Communication.

Η μετοχή της Sprint Nextel Corp. που φημολογείται ότι επίσης ενδιαφερόταν για συγχώνευση με την T-Mobile, υποχωρεί 4%.

Γενικότερα πάντως, η εξέλιξη προκαλεί ευφορία στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο ειδικά στην Ευρώπη, όπου η Vodafone Group η οποία διαθέτει μερίδιο 45% στην Verizon Wireless, καταγράφει ράλι 5%, ενώ η BT Group ενισχύεται 2,9%, η France Telecom 3,3% και η Telefonica 1,8%.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, η Charles Schwab επίσης ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την επιχείρηση online χρηματιστηριακών υπηρεσιών έναντι 1 δισ. δολ.

Στις λοιπές επιχειρηματικές ειδήσεις από την Wall Street, θετικά επιδρά στον χρηματοπιστωτικό κλάδο η ανακοίνωση της Citigroup για reverse split με ανταλλαγή 1 νέας για κάθε 10 παλαιές μετοχές

Η Tiffany & Co. κερδίζει 5,5% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η τηλεπικοινωνιακή ευφορία είναι διάχυτη και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,19% στις 5.786 μονάδες, ο DAX 2,28% στις 6.816 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 2,37% στις 3.904 μονάδες.

Καθώς το ιαπωνικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό λόγω αργίας, το επίκεντρο των ασιατικών συναλλαγών τέθηκε στο Χονγκ Κονγκ, όπου κυριάρχησε η είδηση της μελέτης διαμελισμού του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού PCCW (+4,6%). Ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με άνοδο 1,8%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v