Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές Πούτιν κατά της επιχείρησης στη Λιβύη

Η στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη "θυμίζει σταυροφορίες του Μεσαίωνα", υποστηρίζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας πως η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές δυνατότητες.

Βολές Πούτιν κατά της επιχείρησης στη Λιβύη
Δριμύ κατηγορώ απηύθυνε ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη, χρησιμοποιώντας μάλιστα πολύ σκληρή γλώσσα. Ενώ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, κ. Ρόμπερτ Γκέτις, βρίσκεται στη Μόσχα, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας επισημαίνει πως το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη -από την ψηφοφορία του οποίου η Ρωσία απείχε- "θυμίζει σταυροφορίες του Μεσαίωνα".

Ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει επίσης πως "η ανάμιξη στα εσωτερικά άλλων χωρών αποτελεί πλέον τάση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής" και τονίζει πως οι εξελίξεις στη Λιβύη δείχνουν ότι "η Ρωσία θα πρέπει να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές δυνατότητες".

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας επισημαίνει ότι το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι δεν πληροί τα κριτήρια δημοκρατίας, "αλλά αυτό δεν δικαιολογεί στρατιωτική παρέμβαση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v