Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurogroup: Συμφωνία για κεφάλαια και δάνεια ESM

Ο μόνιμος μηχανισμός διασώσεων της ευρωζώνης (ESM), θα έχει τελική δανειακή δυνατότητα €500 δισ. ενώ θα υποστηρίζεται με καταβληθέντα κεφάλαια €80 δισ. και μη καταβληθέντα διαθέσιμα κεφάλαια ύψους €620 δισ.

Eurogroup: Συμφωνία για κεφάλαια και δάνεια ESM
Ο μόνιμος μηχανισμός διασώσεων της ευρωζώνης (Ευρωπαϊκός Σταθεροποιητικός Μηχανισμός- ESM), θα υποστηρίζεται από καταβληθέντα και εγγυημένα κεφάλαια, και θα χορηγεί δάνεια πιο φθηνά σε σχέση με τον τρέχοντα μηχανισμό EFSF.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά την διάρκεια της τακτικής συνόδου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και τις μεταφέρει το πρακτορείο Reuters παραθέτοντας πηγές από το Eurogroup.

Το ESM, που θα έχει τελική δανειακή δυνατότητα 500 δισ. ευρώ, θα υποστηρίζεται με καταβληθέντα κεφάλαια 80 δισ. ευρώ και μη καταβληθέντα διαθέσιμα κεφάλαια ύψους 620 δισ. ευρώ.

Θα προσφέρει δάνεια με επιτόκιο στο κόστος χρηματοδότησης συν 200 μονάδες βάσης για τα δάνεια έως τριετούς διάρκειας και 100 μονάδες βάσης για μεταγενέστερες χρονολογίες. Δεν θα επιβληθεί προμήθεια χρέωσης.

Τo EFSF διαθέτει δάνεια με περιθώριο 300 μ.β. για τα τριετή και 400 μ.β. για τις μεγαλύτερες διάρκειες, συν εφάπαξ προμήθεια 50 μονάδων βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v