Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το deal της AT&T ωθεί Wall και ευρωαγορές

Η θεαματική είδηση της T-Mobile USA κυριαρχεί στις χρηματιστηριακές συνεδριάσεις ΗΠΑ, Ευρώπης αλλά και Ασίας, προκαλώντας ράλι τιμών σε όλο το τηλεπικοινωνιακό φάσμα. Κέρδη 1,5% και άνω σε Wall και ευρωαγορές.

Η θεαματική είδηση της Deutsche Telekom αποτελεί το επίκεντρο των συνεδριάσεων και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, με ράλι τιμών σε όλο το τηλεπικοινωνιακό φάσμα, μετά την πρόθεση του γερμανικού παρόχου να πωλήσει τον βραχίονά της T-Mobile USA στην AT&T Inc. σε μια συμφωνία αξίας 39 δισ. δολαρίων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,75% στις 12.067 μονάδες, ο S&P 1,58% στις 1.299 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,85% στις 2.693 μονάδες.

Η μετοχή της Deutsche Telekom στην Φρανκφούρτη εκτινάσσεται 14% μετά την ανακοίνωση ότι πρόκειται να λάβει 25 δισ. δολ. σε ρευστό και 14 δισ. δολ. σε μετοχές για τον βραχίονά της.

Με την συμφωνία θα δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος φορέας ασύρματης τηλεφωνίας της Βορείου Αμερικής, που θα επισκιάσει το σημερινό Νο1, Verizon Communication.

Η μετοχή της Sprint Nextel Corp. που φημολογείται ότι επίσης ενδιαφερόταν για συγχώνευση με την T-Mobile, υποχωρεί 4%.

Γενικότερα πάντως, η εξέλιξη προκαλεί ευφορία στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο ειδικά στην Ευρώπη, όπου η Vodafone Group η οποία διαθέτει μερίδιο 45% στην Verizon Wireless, καταγράφει ράλι 5%, ενώ η BT Group ενισχύεται 2,9%, η France Telecom 3,3% και η Telefonica 1,8%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η τηλεπικοινωνιακή ευφορία είναι διάχυτη και ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,22% στις 5.787 μονάδες, ο DAX 1,96% στις 6.797 μονάδες, ενώ ο CAC 1,96% στις 3.885 μονάδες.

Καθώς το ιαπωνικό χρηματιστήριο ήταν κλειστό λόγω αργίας, το επίκεντρο των ασιατικών συναλλαγών τέθηκε στο Χονγκ Κονγκ, όπου κυριάρχησε η είδηση της μελέτης διαμελισμού του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού PCCW (+4,6%). Ο δείκτης Hang Seng έκλεισε με άνοδο 1,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v